HockeyNews
PLUS

DIF får nobben – Linköping håller hårt i Costmar

(31360) Arvid Costmar
Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Djurgården har skador på både Marcus Krüger och John Norman.
Då hoppas klubben få in Arvid Costmar från Linköping. Men en sån lösning är inte nära.

LHC-forwarden Arvid Costmar lånades in av Djurgården där han under hösten spelade tolv allsvenska matcher mellan den 7 november och den 17 december fram till dess att JVM i Göteborg drog i gång före jul. På de tolv matcherna i Djurgården stod den 22-årige högerskytten för två mål och tre assist utöver mycket energi och ett stenhårt jobb.

Det gjorde honom till ett uppskattat inslag inte minst på Hovet.

Djurgården har för närvarande skador på både lagkaptenen Marcus Krüger och på allroundkunnige John Norman, vilket ställer till bekymmer. Duon väntas inte tillbaka på flera veckor.

Samtidigt har Linköping fått tillbaka forwardsduon Filip Bystedt och Fabian Wagner, som spelade JVM och de har tränat med LHC sedan i måndags. Det har vässat konkurrensen hos östgötarna.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Jag tror väl kanske utan att ha belägg för det men det är nog första veckan som vi kliver in med 14 forwards. Så känns det. Det får man vara glad och tacksam för. Det enda man vet är väl att det kommer inte att vara 14 hela vägen. Det blir väl nån skavank och nån sjukdom men just nu är vi jäkligt glada och tacksamma att vi har 14 forwards i träning och det känns jättejättebra, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till Hockeynews.

Arvid Costmar har spelat fem matcher i SHL med LHC sedan han återvände från Djurgården och han har gjort ett mål och en assist.

– Costmar har gjort det bra tycker vi tillsammans med Christoffer Ehn och Lance Bouma i en väldigt väldigt jobbig kedja att möta. En väldigt tuff kedja att möta. Han har kommit in med bra kraft och fart och energi. Vi är nöjda och tacksamma att Arvid fick spela mycket hockey i Djurgården och gjorde det bra. Det var en win-win-situation för Djurgården och jag tror det var för Arvid själv och för oss också, säger Jakobsson.

LÄS MERNytt avbräck för Djurgården – jobbar på en lösning

LHC har i dagsläget inga planer på att låna ut honom igen till Djurgården.

– Han är med och skapar konkurrens. Just nu är han inne på tolv forwards och spelar är känslan, vilket är positivt för oss och för honom.

Djurgården kan tänka sig att köpa loss Arvid Costmar från LHC, men några förhandlingar pågår inte.

Vad som händer längre fram är däremot oklart.

– Det finns och har funnits en dialog, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)