HockeyNews
PLUS

"Dicken" skadad? "Absolut ingen diving"

Dick Axelsson diving Wikegård
Foto: Bildbyrån / skärmdump TV4
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsstjärnan Dick Axelsson fälldes för en diving i 4–3-vinsten mot Kalmar och fick böter.

Men han kunde inte träna på måndagen. enligt uppgift till följd av en smäll i matchen. En smäll som kan ha inverkat i situationen då han föll.

– Till syvende och sidst var det absolut ingen diving, men det är ingenting vi lägger nån energi på i Djurgården, säger sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till Hockeynews.

ANNONS

Det var i fredagens allsvenska möte med Kalmar på Hovet som Dick Axelsson föll till isen i en trång passage med Kalmarspelare ute på isen. Händelsen lämnades utan åtgärd där och då, men i efterhand blev Axelsson anmäld för en diving.

Disciplinnämnden fällde Djurgårdsforwarden och bestraffade honom med 5 000 kronor i böter.

Enligt uppgift till Hockeynews fick Dick Axelsson en smäll innan den uppmärksammade händelsen med divingen, vilket kan ha bidragit till att han inte kunde hålla emot i fallet.

Kedjekamrat Weigels åsikt

– Jag åkte precis bredvid och jag upplever inte att det är en diving. Han fastnar med klubban i benskyddet och det kan se ut som en diving, men det finns många såna situationer så jag tycker att det är lite larvigt, säger kedje- och lagkamraten Fredric Weigel till Hockeynews.

Weigel tillägger:

– Det är klart att vi inte vill ha divingar, men det kommer att hända att situationer ser billiga ut.

På måndagen tränade inte Dick Axelsson med övriga lagkamrater i Djurgården och Linus Eriksson klev in på hans plats i kedjan med Weigel och Linus Klasen.

– Han var här och körde fys och styrka. Vi får se imorgon hur det ser ut, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

Hoppas på "Dicken" i derbyt

På onsdag väntar derby mot AIK på Hovet.

Kimby vill inte kommentera om det rör sig om en skada för Axelsson.

– En gammal kropp höll jag på att säga. Men vi tar det dag för dag. Han tränade inte idag så får vi stämma av imorgon och tar det därifrån.

Wikegård: "Får vila idag"

Sportsligt ansvarige Niklas Wikegård om Dick Axelsson:

– Statusen är att ”Dicken” är fräsch och ska spela, men nu har han tränat dubbla pass några dagar så jag tror att det bara handlar om att i kombination med att han är lite ”sore” (öm) efter de här matcherna som har varit och han har fått spela väldigt mycket, att han får vila idag så spelar han mot AIK på onsdag.

Dick Axelsson slapp att betala de 5 000 kronorna i böter. De tog Djurgårdens ordförande Rikard Josefson hand om och swishade beloppet till Svenska ishockeyförbundet.

– Rikard verkar ha alldeles för mycket pengar, haha, säger Niklas Wikegård.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln