HockeyNews
PLUS

D'Astous oförstående: ”Killen har ett ansvar”

Charle D'Astous
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:08

FacebookXWhatsApp

Charle D'Astous fick två matchers avstängning för den tackling han delade ut på Växjös Keegan Lowe.
Backen är oförstående till beslutet och ställer sig frågande till ligans bedömning.
– Senast jag kollade så var vi tillåtna att tacklas, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Det var med cirka 30 sekunder kvar av matchen mellan Brynäs och Växjö som Brynäs Charle D’Astous tacklade Växjös Keegan Lowe som föll till isen.

Tacklingen tog olyckligt i huvudet, men domarna valde trots det att sänka straffet från en femma till en tvåa efter att ha videogranskat situationen.

Men trots det anmäldes situationen till disciplinnämnden och på måndagen kom beskedet att backen stängs av i två matcher, vilket har väckt liv i tacklingsdebatten ute i hockey-Sverige. Nu ger den avstängde Brynässpelaren sin syn på situationen.

ANNONS

– Vi hade tagit ut målvakten och ville hålla fast pucken i deras zon. Oavsett om det är de första två minuterna eller om det återstår 30 sekunder av matchen så är mitt jobb att hålla kvar pucken i zon, vilket är min tanke med tacklingen. Samtidigt har killen ett ansvar, han tittar på mig innan han får pucken och håller sitt huvud lågt ändå. Jag vet inte, det finns inte så mycket mer att säga, säger Charle D'Astous.

Kunde du gjort något annorlunda?
– Att inte tackla killen, men senast jag kollade så var vi tillåtna att tacklas. Jag vet inte annars vad jag skulle gjort.

Han är förvånad över att tacklingen renderar i en avstängning.

ANNONS

– Jag håller inte med om beslutet, men det är vad det är och det finns inte mycket att säga.

– Om du tittar i regelboken och tittar på tacklingen, så är i alla fall min syn att det inte borde vara någon avstängning. Men ligan tyckte annat och jag får acceptera deras beslut.

Har du pratat med Keegan Lowe? 
– Nej.

ANNONS

Charle D'Astous tacklingDet innebär att D'Astous, som redan missat en match på grund av skada, tvingas till vila igen. Han missar därmed båda hemmamatcherna mot Leksand och Malmö den här veckan.

– Jag önskar att jag hade kunnat spela alla matcher, men nu är det vad det är. Det är saker jag inte kan kontrollera, så jag får komma tillbaka starkare.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln