HockeyNews
PLUS

Därför valde han Mora: ”Finns ett brinn i folk”

(8380) daniel ljunggren
Bildbyrån

Publicerad: 2 juli 2019

FacebookXWhatsApp

Daniel Ljunggren är Moras trettonde nyförvärv inför nästa säsong.

25-åringen kommer från karriärens bästa poängnotering i allsvenskan, men han tror och hoppas att han kan få ut ännu mer i sin nya klubb.

– Jag vill ha en offensiv roll, säger Moras senaste nyförvärv.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Daniel Ljunggren var tydlig med att att det inte skulle bli någon fortsättning i Tingsryd. När HockeyNews.se pratade med 25-åringen i början av maj motiverade han sitt beslut.

– Jag hade det jättebra i Tingsryd och jag trivdes jättebra, men jag vill hitta på något annat för att kunna ta nästa steg, sa han.

Tack vare sin fina säsong i ryggen hade Ljunggren en del alternativ, men förra veckan kom beskedet att det var Mora som vann dragkampen om honom.

– Man pratar med folk och jag fick direkt ett intryck av att det fanns ett driv. Det finns ett brinn i folk där uppe. De vill framåt, tillbaka och vill utveckla oss spelare. De känns engagerade, säger han.

Var det ett svårt val?

– När det blev mer och mer aktuellt med Mora var det inte så svårt. Det kändes bra från första stund. Jag ser jättemycket fram emot nästa säsong, säger Ljunggren.

Med 34 poäng gjorde Ljunggren sin poängmässigt bästa säsong i allsvenskan. FOTO: Bildbyrån.

25-åringen kommer alltså från sin bästa poängnotering i karriären (34 poäng). Hans tidigare poängbästa låg på 29 poäng, men även om han gjorde fler poäng än tidigare är han inte helt nöjd. Ljunggren tror att han har mer i sig.

– Poängmässigt var det ett steg fram, men spelmässigt finns det mer att plocka av. Det hoppas jag att jag kan få ut i vinter, säger Ljunggren.

Är det något speciellt du tänker på?

– Man har en känsla där ute, att man kommer rätt in i situationer och man är delaktig i spelet. Då känns det enkelt där ute och det händer bara. Jag var inte lika delaktig som jag vill vara. Där vill jag upp ett snäpp till, säger Ljunggren, som hoppas få en ledande roll i laget.

– Vi har inte pratat om det så mycket, men jag vill ha en offensiv roll. Jag vill spela i någon av de två första kedjorna och få vara kreativ, säger han.

I och med att klubbvalet drog ut lite på tiden har Ljunggren, precis som i fjol, skött barmarksträningen på egen hand.

– Det funkar bra. Man får ha disciplin, och det har jag klarat av. Jag gillar det, säger han.

– Det har blivit några sommarträningar nu och man vet hur man ska lägga upp det. Det har inte varit några problem, säger han

Är det något speciellt du lägger extra fokus på i sommar?

– Jag behöver få upp lite maxstyrka och lite uthållighet. Det har jag lagt mest fokus på, säger Ljunggren.

Innan han gick till Tingsryd spelade Ljunggren i Almtuna. FOTO: Bildbyrån.

25-åringen var i Mora förra veckan och gjorde lite tester och träffade lite folk kring föreningen. I början av augusti samlas laget, och innan det väntar en månad i Kungsbacka för Ljunggren.

– Det blir träning och förhoppningsvis hinner man med någon golfrunda på eftermiddagarna, säger han.

Mora har bytt stora delar av truppen inför kommande säsong. Ljunggren är ett av 13 nyförvärv. Han medger att han är lite osäker på var laget står, men han är ändå optimistisk.

– Än är det tidigt och lagbygget är väl inte helt klart. Mora siktar alltid högt och det tycker jag vi ska. Sedan är det mycket som ska klicka för att man ska bli ett topplag, men det klart att det är det som är ambitionen, säger Ljunggren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!