Djurgården är framme i den allsvenska finalen för tredje året i rad och har skaffat sig matchbollar mot AIK och leder med 3–1 i matcher.
Ekonomiskt har det gått också gått bättre än förra säsongen då Djurgården i koncernen backade med tre miljoner kronor. Förlusten 2023 var ännu sämre och landade på minus 7,8 miljoner kronor.
Men 2024/2025 går mot ett trendbrott.
– I och med att vi nu har gått långt i slutspelet, och spelat rätt många hemmamatcher, så pekar det mot att vi kommer att kunna ha ett positivt resultat för säsongen i vår resultaträkning givet de stöttepelare som har bidragit under säsongen, säger Djurgårdens ordförande Rikard Josefson till Hockeynews.
Fina publiksnitt för DIF
Djurgården hade ett publiksnitt på 6 560 åskådare på de 26 hemmamatcherna i grundserien och enbart med Hovet som hemmaarena, då Globen varit stängd för renovering inför ishockey-VM i maj.
På de åtta slutspelsmatcherna fram till fredagens final har snittet legat på 7 966 åskådare vilket även det är bäst i Hockeyallsvenskan.
I SM-slutspelet är det bara Frölunda, Malmö och Färjestad som spöar Djurgården.
Beläggningsgraden för Djurgården på Hovet är 98,4 procent inklusive de två kvartsfinalerna mot Mora.
Det hjälper Stockholmsklubben finansiellt.
– Ekonomin kommer nog att komma ur den här säsongen bättre än vi trodde, men det är ju tack vare att vi har haft många hemmamatcher och har haft ett väldigt bra publiksnitt under säsongen. Vi har även i serien haft ett publiksnitt som har varit över förväntan. Så ekonomin är, som jag brukar säga, fortfarande ansträngd, men vi har den under kontroll. Slutspelet gör att det känns stabilt.
Så mycket tjänar DIF per hemmamatch
Under säsongen genomfördes en nyemission av aktier vilket inbringade 12,3 miljoner kronor.
– Nyemissionen vi gjorde går inte över resultaträkningen men den gav oss likviditet och kom in lite bättre än vi trodde också. Vi har haft en hel del saker som har trillat ut som vi har velat. Det känns jättekul.
Hur mycket tjänar på en hemmamatch på Hovet?
– Om du drar av kostnader så kanske vi tjänar nån miljon per hemmamatch. Jag tror att det ligger runt där utan att vara mer precis än så.
Rikard Josefson fortsätter:
– Budgetmässigt, och det är ingen hemlighet, så räknar vi med två slutspelsmatcher. Allt annat efter två slutspelsmatcher, och då pratar vi bara ekonomi, ser vi som en bonus.
Har ni åkt på några oförutsedda utgifter?
– Ingenting så där dramatiskt. Det dyker alltid upp småsaker med resor och bortamatcher. Det är fantastiskt, nu tog U16 brons, vi tog guld i J18 och J20. Det blir resekostnader, men de tar vi gärna. Det är investeringar för framtiden för vi har ett fantastiskt sparkapital för vår juniorhockey är bevisligen bäst i Sverige just nu.
Josefson tillägger:
– Man får inte glömma bort, det är ledare som utvecklar unga hockeyspelare på ett fantastiskt sätt.
ERBJUDANDE med Hockeynews: 1 mån/halva priset på TV4 Play Sport Total (utan bindningstid)