HockeyNews
PLUS

Där brister HV71 – Davidsson får kritik

Johan Davidsson
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:19

FacebookXWhatsApp

HV71 är poänglöst och sist i SHL efter fyra omgångar.

En av förklaringarna är ett ineffektivt powerplay.

– Jag är ansvarig för PP så det är klart att jag är den som får ta emot kritiken när det inte går bra, säger HV:s assisterande tränare Johan Davidsson till Jönköpings-Posten.

ANNONS

Det har resultatmässigt gått tungt för HV71 i inledningen av SHL-säsongen. Fyra knappa förluster mot väldigt tufft motstånd ger en jumboplats.

Skadorna har ställt till stora bekymmer för nya HV-ledningen med huvudtränaren Anton Blomqvist i spetsen. Storstjärnan André Petersson gjorde två mål på två matcher, men blev sedan skadad och har missat de två senaste. Han tränade på måndagen och kan vara på gång igen.

HV71 skulle behöva Petersson i powerplay. Där har Jönköpingslaget ännu inte åstadkommit något mål på tio försök eller drygt 17 minuter i numerära överlägen.

"Måste bli mycket effektivare"

– Det är en spelform som vi måste bli mycket effektivare i, det är något som kan få oss att vinna de här jämna matcherna och där har vi förlorat kampen hittills. Vi har två, tre gånger där vi gör det riktigt bra men då är det lite dålig tajming och lite dålig kvalité i passningarna som gör att vi inte får till det, säger assisterande coachen Johan Davidsson till JP.

HV71-ikonen var som spelare ofta ostoppbar i powerplay. Men nu är det hans spelare som ska fixa det.

Och när de inte gör det är det Davidsson som får ta en del hårda ord.

– Jag är ansvarig för PP så det är klart att jag är den som får ta emot kritiken när det inte går bra. Sen kan jag inte bry mig så mycket om det just nu utan jag fokuserar på att hitta lösningar. Det är min uppgift och den vill jag lösa på ett bra sätt, säger Johan Davidsson.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln