HockeyNews
PLUS

Dansk landslagsforward på väg till Sverige

(5252) Thomas Spelling/Aalborg
Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2018

FacebookXWhatsApp

Den danske forwarden, Thomas Spelling, gjorde en kort sejour i Rögle säsongen 2012/2013. Nu är han på väg tillbaka till Sverige och enligt uppgifter till HockeyNews.se har flera svenska klubbar hört sig för angående forwarden inför nästa säsong. 

Den 25-årige danske forwarden Thomas Spelling sågs som en stortalang i unga år, och har öst in poäng i de danska seriesystemet de senaste åren. 2012/2013 gjorde han sju matcher för Rögle i SHL, men spenderade till största delen tiden i klubbens J20-lag, där han stod för 49 poäng på 36 matcher. 

Nu är den danske landslagsforwarden på väg mot en återkomst i svensk hockey. Enligt uppgifter som HockeyNews.se tagit del av har flera klubbar i HockeyAllsvenskan hört sig för angående 25-åringens tjänster inför nästa säsong. Det som kan ställa till en eventuell övergång är att Spelling har kontrakt även över nästa säsong. 

Thomas Spelling har varit en nyckelspelare för sitt Aalborg Pirates den här säsongen, och leder för närvarande den danska ligans poängliga. Såhär långt står forwarden noterad för 33 poäng på 21 matcher i ligaspelet, och utöver det har han även producerat fem poäng på sex stycken CHL-matcher. 

HockeyNews.se har sökt Thomas Spelling samt den danske klubbens sportchef utan framgång. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!