HockeyNews
PLUS

Dalarna om tv-puckshögen: ”Dröm som går i uppfyllelse”

(29779) Chloe Berndtsson
Gustav Tägtström

Publicerad: 5 november 2023

FacebookXWhatsApp
Efter att ha varit nära två år i rad så fick Dalarna till slut ta sin efterlängtade TV-pucksseger.
Detta efter att ha besegrat Västergötland med 3–0 i finalen.
– Det var väldigt skönt att få göra den här TV-puckshögen. Det här har jag längtat efter sen jag var liten, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Sundnäs Grillfors.
Dalarna dominerade gruppspelet fullständigt och tog sig vidare från både kvart och semi utan några större problem. I finalen mot obesegrade Västergötland gick det inte lika lätt även om de hade klart mest puck och spenderade stora delar av matchen i offensiv zon så hade Dalarna svårt att få in trissan bakom Västergötlands storspelande målvakt Tindra Andersson.

8.17 in i den första perioden tog de dock ledningen efter att Chloe Berndtsson skickat in matchens första mål, framspelad av Tilde Sundnäs Grillfors och Tillie Ytfeldt.

– Det var så jäkla bra, Tilde sköt och sen var det tom målbur och sen smällde jag bara dit den, säger Berndtsson.

I den andra perioden fortsatte Dalarnas dominans men de hade svårt för att komma till något riktigt heta lägen och när de väl gjorde det så stod Andersson i vägen.

Men med knappt fem minuter kvar att spela kom det viktiga 2–0-målet när Ytfeldt hittade nätet med ett välplacerat handledsskott.

– Det var en otrolig lättnad, verkligen, säger Ytfeldt.

Med 14 sekunder kvar att spela avgjorde de definitivt matchen när Filippa Englöf satte 3–0-målet i öppen kasse.

En efterlängtad seger för Dalarna som varit riktigt nära två år i rad. För två år sedan förlorade de finalen och i fjol så dog drömmen i semin.

– Det är så jäkla skönt, det är en dröm som går i uppfyllelse, jag är så jäkla stolt, säger Ytfeldt som tillsammans med Linnea Kajs Görndt, Astrid Thorsberg, Maja Mattsson, Filippa Englöf, Tilde Sundnäs Grillfors och Chloe Berndtsson varit med om att förlora finalen för två år sedan och semin i fjol.

– Det var väldigt skönt att få göra den här TV-puckshögen. Det här har jag längtat efter sen jag var liten, det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi är ett bra lag, en bra grupp där ingen är utanför, säger Sundnäs Grillfors.

Berndtsson:

– Jäkligt skönt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Hur ska ni fira den här segern?

– Vi ska åka hem på bussen och sjunga och äta middag ihop och bara njuta av tiden.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)