HockeyNews
PLUS

Då blev det rejält grinigt på DIF-träningen

Arvid Costmar
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 15:56

FacebookXWhatsApp

Förlust mot AIK i derbyt.

Då blev det rejält grinigt på Djurgårdens torsdagsträning. Arvid Costmar satte tonen inför sin comeback.

– Jag skulle inte säga att jag rök ihop med nån. Men vi behöver det. Vi snackade om det lite innan, säger Costmar till Hockeynews.

– Det var kul ju! säger Robert Kimby.

ANNONS

Det gick nästan att ta på Djurgårdsspelarnas besvikelse efter 4–2-förlusten mot AIK. När Djurgården tränade på Hovet dagen efter derbyt var det en av de mer intensiva isträningarna laget haft de senaste åren.

Och det var hett temperament. Arvid Costmar, som är redo för comeback, hade flera heta dueller med Albin Grewe, som rappade Costmar över vaderna så det small.

Djurgårdstränaren Robert Kimby gillade temperaturhöjningen.

Kimby om grinigheten

– Absolut, det var lite grinigt idag. Jag tror vi har haft någon (träning) som har varit liknande innan. Man vill ligga på en balans som är tävling och kamp hela tiden. Som är på gränsen till vad som tillåts. Det kommer liksom att göra saker bättre. Man vill inte kliva över den för då kanske man kliver över för mycket på match, säger Kimby till Hockeynews.

Djurgårdsspelarna hade haft ett snack före torsdagens träning. Och kanske var det lite av det man såg komma fram ute på isen.

– Costmar har en naturlig aggressivitet. Som man älskar. För vår del blir det bra att få tillbaka honom i lineupen. Jag tror att han själv är jävligt sugen, säger Robert Kimby.

ANNONS

LHC-värvningen Arvid Costmar var en av Djurgårdens allra bästa och intensiva spelare på försäsongen. Men redan kort in på den andra seriematchen, hemmapremiären mot BIK Karlskoga den 24 september, vred han till knäet en aning.

Costmar klar för comeback

Nu kör han för fullt och är tillbaka i laget. Och Costmar gillade hettan på träningen.

– Det var bra. Bra intensitet. Vi behöver det, säger han.

Kändes som det var grinigt?

– Jo men det blir väl så när man torskar ett derby. Det är det värsta som finns. Vi har inte tid att älta matchen igår för mycket utan det är upp på hästen imorgon. Men vi vet betydelsen av derbyna och ja. Vi vill mer.

Var du här och såg matchen mot AIK?

– Ja. Satt där, säger Costmar och pekar mot en plats på läktaren.

– Det är det värsta som finns. Man vill bara ut och lira. Men nu känns det bra. Comeback imorgon som det ser ut.

Hur är det att ryka ihop lite med en lagkamrat?

– Jag skulle inte säga att jag rök ihop med nån. Men vi behöver det. Vi snackade om det lite innan. Det kanske är ett sätt att komma varandra lite närmare. Att vi får skava lite på varandra. Inte alltför märkvärdigt. Vi ska hem och ladda batterierna inför imorgon och se till att göra en bra match, säger Costmar, som är tillbaka efter sju missade matcher.

ANNONS

Eklund gillade den nya hettan

Djurgårdsforwarden Victor Eklund, som är van att träna och retas med sin storebror, NHL-forwarden William Eklund, gillade att det blev grinigt och irriterat på torsdagsträningen.

– Ja, det är det vi har saknat lite. Vi saknade det också mot AIK. Vara lite mer grisiga. Det är bra att vi började med det nu på träningen så får vi ta med det till match helt enkelt, säger Eklund till Hockeynews.

Vad tänker man när man ser lagkamrater börja hacka på varandra?

– He, jag tycker det är kul bara. Jag älskar sånt! Jag och ”Wille” håller på så hela tiden. Jag vet inte hur många gånger vi bråkade i somras på isen. Men det göra bara varandra bättre.

Djurgården har fått tugga i sig torsken mot AIK för att ladda mot Almtuna istället.

– Fan, det är som det är. Bara att ta nya tag och svälja det, säger Victor Eklund.

Djurgården har, trots att Dick Axelsson missar matchen mot Almtuna, 14 forwards inklusive Anton Frondell och Linus Eriksson, som slåss om speltid.

– Det blir konkurrens. Det handlar om att man ska slå ut sin kille. Alltså slå ut sin polare. Det är både trist, men hälsosamt, säger Robert Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln