HockeyNews
PLUS

Colorado vidare mot toppseedade Calgary

(8112) Colorado
Candice Ward/USA Today Sports/Bildbyrån

Publicerad: 20 april 2019

FacebookXWhatsApp

Östra konferensens topplag är redan ute. Nu är även västra konferensens grundserieetta Calgary ute ur Stanley Cup-racet.

Colorado vann med 5–1 efter att Gabriel Landeskog inlett målskyttet och är vidare till andra rundan efter 4–1 i matcher.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i Hajper-fart

Först åkte östra konferensens etta, Tampa Bay, ut med dunder och brak mot Columbus för några dagar sen. Nu var det Calgarys tur, västra konferensens dito, att göra detsamma.

Calgary vann den första matchen mot Colorado enkelt. Mike Smith spikade igen helt och man vann med 4–0. Men efter det har det gått utför.

Colorado kvitterade matchserien när Nathan MacKinnon avgjorde till 3–2 i förlängningen i match två. Sedan dess har det radats upp segrar. Natten mot lördagen kom den fjärde i ordningen och avancemanget till andra rundan – för första gången sedan 2008 – var ett faktum.

Lagkaptenen Gabriel Landeskog visade vägen halvvägs in i första perioden när han gav Colorado ledningen med 1–0. Strax därefter missade Johnny Gaudreau en straff. Något talande då Calgarys storstjärna hade svårt att färga i slutspelet och hade endast en assist på fem slutspelsmatcher.


Medan Calgarys stjärnor misslyckades med att leverera när det gällde som mest gjorde Colorados det motsatta. Mikko Rantanen gjorde två mål och Nathan MacKinnon hade tre assist i nattens 5–1-seger. De båda har dessutom stått för varsitt viktigt övertidsmål i match två respektive match fyra.

– Det här är stort, men vi är inte färdiga. Jag tror att alla är hungriga. Man kunde se även efter den här matchen att killarna inte firade särskilt mycket. Det är mycket jobb kvar och det här är det första steget, säger Mikko Rantanten till nhl.com

I och med Calgarys uttåg är det första gången i NHL:s historia som de båda ettorna i respektive konferens åker ut i första rundan. För Colorado väntar nu några dagars vila innan man får ta sig an vinnaren mellan Vegas och San José.   

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!