HockeyNews
PLUS

Camilla Enström möter Tomas Montén

(5685) Tomas Montén
Camilla Enström/HockeyNews.se

Publicerad: 21 december 2018

FacebookXWhatsApp

I samarbete med HockeyNews.se möter Camilla Enström, Juniorkronornas förbundskapten, Tomas Montén i sin podcast, Vägen till toppen. Montén berättar om julfirande, hur det är att peta spelare och årets trupputtagning. Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan. 

Tomas Montén har varit med Juniorkronorna de fem senaste säsongerna, först som assisterande tränare, men nu mer som förbundskapten. Turneringen spelas alltid kring jul och det innebär att han missat julfirandet med familjen de senaste åren. 

– Känslan på Lucas och Charlie (barnen) är att de är ganska nöjda ändå. Tomten kommer ju två gånger. På julafton har vi (Juniorkornorna) ett eget julfirande där borta och tränar ju till och med förmiddagen. Sen har vi lite vanlig lunch innan spelarna är fria ett tag. På kvällen äter vi en julmiddag och delar ut lite julklappar, har lite tävlingar, spex och sådär, säger han i podden och fortsätter:

– Klockan tio är det kvällsmål och sen går man och lägger sig. Det är ju träning dagen efter och dagen innan premiären. Det är väl den dagen som är tuff så, när man går in och lägger sig på sitt hotellrum på andra sidan pölen, samtidigt som familjen är hemma och firar jul med släkt och vänner. Det är väl lite tråkigt sådär. 

Ett annat ämne som tas upp i podden är trupputtagningen och hur det känns att lämna spelare utanför truppen. 

– Junior-VM är som att åka karusell på tivoli från första till sista dagen. Det är fantastiskt roligt, men det är en dag varje år, och det är den dag vi måste sätta våran trupp. Jag förstår att folk reagerar på det, men samtidigt har vi ingen njutning eller nöje av att göra det, säger han i podden. 

Ifjol hade Sverige ett superlag och var stora favoriter till att vinna, men det slutade med silver. Den här upplagan av Juniorkronorna ser betydligt mer annorlunda ut. 

– Vi kommer nog inte vara favorittippade i år, olika kullar är olika kullar. Vissa kullar har spets och vissa har bredd. I år känns det som att det är en lite mer bredare kull, men det är det som taggar oss – att bygga ett lag som kan växa med uppgiften. Vi kommer inte vinna alla matcher, framförallt inte vara bäst i alla matcherna, men vi kan ändå vinna och få med oss resultaten om vi jobbar på rätt sätt, säger han i podden. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!