HockeyNews
PLUS

Cam Abbott bryter tystnaden: "Offrat allt"

(21428) Cam Abbott
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Den sparkade Rögletränaren Cam Abbott bryter tystnaden i media efter 8,5 månader. Inom kort lämnar han familjen i Ängelholm – och tvillingbrodern Chris Abbott i Jönköpingsklubben HV71.
– Vi har umgåtts mycket de senaste månaderna. Vi kommer att hitta våra vägar, säger Cam Abbott om broder Chris i Helsingborgs-Dagblad.

ANNONS

Det var efter en tuff och kämpig höst som Rögle vid Lucia förra året beslutade sig för att sparka både huvudtränaren Cam Abbott och sportchefen Chris Abbott. Sedan dess har Chris Abbott fått jobb i sin tidigare SHL-klubb HV71, som ny general manager, och Cam Abbott ska ta över tränarjobbet i AHL-klubben Chicago Wolves i USA.
Cam Abbott, 40, har hållit sig undan från intervjuer under 2024. I en färsk intervju med HD berättar han om åtta utmanande månader.

"Offrat precis allt"

– Den första tiden blev exceptionellt utmanande. Mycket för att Ängelholm är hemma för oss. Det är ett underbart samhälle, särskilt människorna här. Men både jag och Chris vet att vi offrat precis allt för den möjlighet vi hade. Det är väldigt många människor som tagit mig åt sidan och tackat för den positiva betydelse vi haft för Rögle. Jag tar det med mig, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Rögle vaknade till efter tränarbytet och med Roger Hansson som ersättare till Cam Abbott tog sig skåningarna hela vägen till SM-final via playin.
Men där blev Skellefteå för svårt. Cam Abbott såg bara en match live och delar av Rögles matcher.

Det blev inte guld

– Framgångarna var inte det minsta överraskande för mig. Kapaciteten i gruppen hela säsongen fanns där hela tiden att låsa upp, vilket de gjorde. Men utifrån vad de var kapabla till tycker jag att de kom till korta. Det blev inte guld, säger Cam Abbott.
Inom kort flyttar han till USA. Det innebär att han för första gången på 17 år inte kommer att vara nära sin tvillingbror Chris Abbott som har hus i samma område som Cam i Ängelholm.
Inte heller Cam Abbots familj kommer att flytta med till USA.
– Ängelholm är vårt hem, barnen har skola, idrott och aktiviteter här. De kommer att stanna första året, sen ska vi ta ett nytt beslut till våren, om vi ska fortsätta så här ett år till eller göra det till ett familjeäventyr fullt ut, säger Cam Abbott till HD.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln