HockeyNews
PLUS

Brynässponsorn går in med sjusiffrigt belopp för att värva Patrik Berglund

(12115) Patrik Berglund/Djurgården-Malmö
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 10 juli 2020

FacebookXWhatsApp

En insamling bland Brynäs supportrar och sponsorer pågår för att klubben ska ha möjlighet att skriva kontrakt med Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Nu går en av klubbens största sponsorer in med en rejäl slant till insamlingen.

Brynäs har dragit igång en omfattande kampanj för att finansiera de eventuella värvningarna av Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Supportrar har bidragit med pengar till insamlingen och nu hakar även SHL-klubbens arenasponsor på. Monitor ERP System går in med ett sjusiffrigt belopp till insamlingen. Närmare än så vill inte företaget eller Brynäs gå in på exakt hur mycket pengar det handlar om.

Men klart är att det ger Gävlelaget en rejäl skjuts i riktningen att kunna värva Berglund och Bertilsson, som alltså är målet med insamlingen.

— Anledningen är enkel. Jag och vi vill precis som supportrarna se ett bättre Brynäs IF på isen i SHL. Förra säsongen var en besvikelse och vi behöver fler spetsspelare som kan avgöra matcher. Den chansen som dykt upp nu vill jag och vi på Monitor att Brynäs IF tar. Därför går vi in och bidrar till att kunna värva de här spelarna, säger Jörgen Persson, Monitor ERP Systems ägare, på Brynäs hemsida.

Redan innan Jörgen Perssons initiativ var insamlingen uppe på just ett sjusiffrigt belopp. Igår, torsdag den 9 juli, var insamlingen uppe i 1 408 565 kronor exklusive Monitors sjusiffriga belopp.

Samtidigt går klubben ut med att man har satt ett mål på två miljoner kronor för insamlingen, och det exklusive pengarna från Monitor ERP System.

— Vi konstaterar också att om vi når målet på två miljoner kronor från privatpersoner och företag adderat med Monitorbeloppet så har vi genererat de pengarna som krävs för att säkerställa den ekonomiska risken i de avtal vi erbjudit spelarna under det första kontraktsåret. Då har alla Brynäsare tillsammans gjort ett stort avtryck för våra sportsliga möjligheter under den kommande säsongen.

Nu återstår det att se om Patrik Berglund och Simon Bertilsson landar i Brynäs till hösten eller inte.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!