Brynäs kopplar greppet – andra raka

Miks Indrasis

Publicerad: 3 april 2024

Brynäs har kopplat greppet om semifinalserien mot BIK Karlskoga efter att ha besegrat värmlänningarna med 4-1. När serien vänder till Värmland är ställningen 2-0 till Gävlelaget.

Den första semifinalen blev jämn. En fjärde period krävdes för att Brynäs och Tyler Vesel skulle kunna avgöra.

Inför den andra omgången valde båda lagen att byta målvakt. Damian Clara fick förtroendet i Brynäs medan Marcus Hellgren Smed fick det i BIK Karlskoga. Brynäs startade starkt och fick stundtals rejäl press på Karlskoga, men målen i den första perioden uteblev.

Brynäs fortsatte att trycka på i den andra perioden, samtidigt som Karlskoga skapade sig några lägen. 09.02 kunde inte värmlänningarna stå emot längre, Anton Rödin spräckte nollan med ett läckert skott i numerärt överläge.

Plato förstörde för Clara

Jack Kopacka ökade på Brynäs ledning i början av den tredje perioden. Målet gjordes återigen i numerärt överläge, det efter att Hampus Plato dragit på sig en utvisning för roughing vid den andra periodens slut.

Kopacka, grundseriens målkung, blev tvåmålsskytt när han gjorde 3-1 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Damian Clara var nära på att få hålla nollan, men när gästerna tog ut målvakten och spelade sex mot fem kom också deras reduceringspuck. Hampus Plato blev värmlänningarnas enda målskytt.

Miks Indrasis fastställde slutresultatet 4-1 i öppen kasse.

Karlskoga var ruggigt irriterade i slutminuten.

– Brynäs är det klart bättre laget ikväll, sa TV4-experten Fredrik Söderström i sändning.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!