Bronspengen till Stockholm: "Så jävla skönt efter gårdagens förlust"

(21139) Stockholm

Publicerad: 7 november 2021

Ångermanlands Mira Hallin och Ebba Hedqvist har öst in poäng i TV-pucken.
I matchen om bronset satte dock Stockholms Ebba Ridderstolpe stopp genom att hålla nollan.
– Det var kul, men det satt kvar lite från gårdagens förlust så det var skönt att vi tog det, säger Ridderstolpe till SVT efter matchen.

Efter förlust i respektive semifinal väntade match om bronset för Ångermanland och Stockholm i flickornas TV-puck under söndagen.

Och det kom att bli en jämn match, fram tills slutminuterna.

Stockholm tog ledningen drygt sju och en halv minut in i första perioden genom Jessica Karlsson, en ledning som stod sig tills det att bara 3.35 återstod av matchen.

Då kunde nämligen Felicia Åberg öka på till 2–0 i numerärt överläge innan Vega Milfors stängde matchen med 3–0 i tom bur i Stockholms favör.

– Det är så jävla skönt efter gårdagens förlust. Det var kul, men det satt kvar lite från gårdagens förlust så det var skönt att vi tog det, säger Stockholmsmålvakten Ebba Ridderstolpe, som motade 16 av 16 skott, till SVT efter matchen.

Ångermanland–Stockholm 0–3 (0–1, 0–2)