HockeyNews
PLUS

Bromé talar ut: ”Mått väldigt dåligt”

Mathias Bromé
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Mathias Bromé har varit tyst medan Örebro och Luleå förhandlat.
För NA bryter han nu tystnaden.
– Jag har mått väldigt dåligt, säger han till tidningen.

Årets mest segdragna affär är äntligen i hamn. Mathias Bromé köps ut från sitt fyraårskontrakt med Örebro och har skrivit på för fyra nya år i Luleå. Nu bryter forwarden för första gången tystnaden.

– Det är klart det är tråkigt, det är inget att sticka under stolen med. Väldigt tråkigt, tycker jag. Jag har haft en fantastisk tid här och har spelat över 200 matcher och spelat bra hockey. Det är klart det är tråkigt, men situationen är som den är och då behövde vi få till en lösning, säger han till NA.

Vidare berättar han att han inte kommer gå in på några detaljer, utan att parterna förhåller sig till det som framkommer i pressmeddelandet. Han berättar det varit en tuff situation att hantera för honom.

– Jag har mått väldigt dåligt. Det är klart man gjort det. Det är ändå något som påverkar i vardagen och det blir mycket skriverier och rykten. Det är klart det är jobbigt, men nu får man blicka framåt och se vad som väntar.

Nu ser han i stället fram emot att komma till Luleå för att få en nystart.

– Det blir roligt, ett äventyr och jag har fått en bra känsla av det. Jag har pratat med dem där uppe med ”Bulan”, Uffe och Fröberg. Det blir skoj.

Den gångna säsongen svarade Mathias Bromé för 26 poäng på 50 matcher. Hans poängrekord i SHL är 43 poäng under en och samma säsong.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!