HockeyNews
PLUS

Brödernas: "Känns kittlande att vi är där"

(31755) Tom Tärnström
Brödernas/Väsby

Publicerad: 25 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Brödernas/Väsby går snart in i kvalserien till Hockeyallsvenskan, något som klubbens sportchef Tom Tärnström ser fram emot.

– Jag tror absolut att vi har goda chanser att ta klivet, säger han till Hockeynews.

Snart är det dags för kvalserien till Hockeyallsvenskan, då det är sex lag som återstår. Alla lagen möter varandra två gånger i serien, och laget som slutar på förstaplats går upp till Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Detta är något Brödernas/Väsbys sportchef Tom Tärnström ser fram emot.

– Det är det här vi har strävat efter hela året. Det ska bli jäkligt kul att till slut få gå in i den delen av säsongen, som vi har gått och väntat på. Vi har spelat matcher däremellan som vi varit tvungna att vinna för att vi ska ha tagit oss hit. Men det är ändå det här som varit målet på något sätt, att ta oss till kvalserien och vara med när det väl ska avgöras. Det är klart att det känns kittlande att vi är där nu, säger Tom Tärnström.

Det är skillnad på Brödernas/Väsby nu jämfört med tidigare under säsongen.

– Jag skulle säga att vi har kommit ihop och det har kommit ganska naturligt att spelarna har steppat upp lite mer än vad man kanske gjort under säsongen. Det är väl egentligen inte så oväntat att vi spelar vår bästa hockey nu, och förhoppningsvis det som kommer framför oss, säger Tärnström.

Tidigare i slutspelet har det handlat om bäst av fem matcher – nu blir det serie med dubbelmöten.

– Nu kan det vara så att i slutändan när man summerar så kan den där pinnen och målen på bortaplan – när spelet kanske inte stämmer till 100% – vara jäkligt viktiga i slutändan. Det såg vi inte minst förra året när det var flera lag som stod på samma poäng och när det var målskillnad som var viktigt hela vägen. Så man får ha huvudet med sig hela tiden, oavsett vad det står på tavlan så kan det bli viktigt i slutändan. Så det är väl lite skillnad från en slutspelsserie, säger Tärnström.

Det laget som vinner tabellen får ta steget upp till Hockeyallsvenskan, vilket Tärnström tror att Brödernas/Väsby har bra chanser att göra.

– Jag tror absolut att vi har goda chanser att ta klivet. Det är mängder av bra lag så att det kommer nog bli något liknande som det varit de två senaste åren. Att det avgörs i slutomgångarna, så det kommer bli tufft men jag tror absolut att vi har goda chanser.

De första matcherna spelas 30 mars.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!