Blues är ostoppbara på bortaplan - tog fjärde raka

(8314) St. Louis Blues

Publicerad: 30 april 2019

VANCOUVER. St. Louis Blues fortsätter vara ostoppbara på bortaplan. I natt tog de ledningen i matchserien mot Dallas genom att vinna med 4-3. Fjärde raka bortasegern i detta slutspelet efter en målrik avslutning på matchen.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart

Det blev en galen avslutning på matchen med fyra mål på drygt fem minuter. Men efter att Dallas hämtat upp underläge tre gånger i matchen lyckades de inte en fjärde gång och Pat Maroons mål med 1.38 kvar blev matchavgörande.

Jaden Schwartz gav gästerna ledningen redan i matchen andra minut innan Alexander Radulov kvitterade i powerplay. Tyler Bozak fixade 2-1 till Blues i den andra perioden.

St. Louis har ett blekt facit när det gäller numerärt överläge på bortaplan i slutspelet. Bara ett ynka mål och när de fick chansen i den tredje perioden var det i stället Dallas som gjorde mål i boxplan. Janmark visade prov på sin snabba skridskoåkning och serverade Andrew Cogliano.

Ledningen höll sig inte speciellt länge Då Alex Pietrangelo gjorde 3-2 drygt minuten senare. Tyler Seguin kvitterade innan Pat Maroon avgjorde.

Laget som låg sist i hela NHL den 2 januari leder nu matchserien med 2-1 och har vunnit samtliga fyra bortamatcher av årets slutspel. Bara New York Islanders kan mäta sig med det men har dock bara spelat två bortamatcher.

Dallas Stars – St. Louis Blues 3–4 (1–1, 0–1, 2–2)

Målskyttar Dallas: Alexander Radulov, Andrew Cogliano, Tyler Seguin
Målskyttar St. Louis: Jaden Schwartz, Tyler Bozak, Alex Pietrangelo, Pat Maroon

2–1 i matcher till St. Louis

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!