HockeyNews
PLUS

Björklövens ekonomiska smäll – går miljoner back

Björklöven
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven hade det tufft både sportsligt och publikmässigt den gångna säsongen. Nu meddelar klubben att det blir ett minusresultat på flera miljoner kronor.

ANNONS

Björklöven satsade hårt på att ta sig tillbaka till SHL, men nådde bara kvartsfinal i det allsvenska slutspelet och sparkade sedan tränaren Viktor Stråhle.

Även publikmässigt var det en svag säsong för klubben. Nu meddelar klubben att det blir ett minusresultat om hela 8,5 miljoner kronor före skatt. Koncernens resultat efter skatt uppgick till minus 4,3 miljoner efter en uppskjuten skattefordran.

"Ett sportsligt svagt år för herrlaget minskade intäkterna, något som i kombination med bristfällig kostnadskontroll medförde att verksamheten gick med betydande underskott under rapportperioden.", skriver klubben i en kommentar på sin hemsida.

Klubbens egna kapital minskar därmed från 13,9 miljoner kronor till 9,6 miljoner kronor. Vid verksamhetsårets slut uppgick de likvida medlen till 3,1 miljoner kronor.

Björklöven fortsätter samtidigt att satsa för att ta sig tillbaka till SHL. Under våren har klubben bland annat gjort klart med HV71-forwarden Fredrik Forsberg och Färjestadsforwarden Marcus "Lilliz" Nilsson på dyra kontrakt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln