HockeyNews
PLUS

Björklöven nära sin sämsta säsong sen 2019

Viktor Stråhle Löven-depp
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek

Publicerad: 29 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven har efter förlusterna mot Djurgården och Södertälje närmare ner till sjundeplatsen än till en säkrad plats i kvartsfinalen.
Umeås hockeystolthet är på väg mot sin sämsta slutplacering på fem år.
– Vi är ett bra lag och jag tror inte att det är jättemånga som vill möta Björklöven i ett slutspel i en kvartsfinal, säger Löventränaren Viktor Stråhle.

Precis som i seriepremiären i september fick Björklöven åka hem tomhänt från Hovet i Stockholm efter en förlust mot Djurgården.
Löven reducerade till 2–1 med lite mindre än tre minuter kvar av tredje perioden genom Fredric Weigel. Men det var också allt på 31 skott på mål.
– Jag tycker att vi startar matchen på ett ganska bra sätt och jag tycker att vi gör kanske en av våra bättre matcher mot Djurgården. Framför allt här på Hovet. Vi släpper inte till så mycket två-mot-ettor och tre-mot-tvåor som vi har gjort tidigare mot Djurgården. Vi är tätare, vi är tajtare och vi väljer våra lägen när vi ska forechecka och när vi ska vara lite mer destruktiva i vårt sätt att spela. Den balansen är bra, säger Björklövens tränare Viktor Stråhle.

Stråhles kritik vid första målet bakåt

Han var inte fullt lika nöjd med Djurgårdens 1–0 efter 6.55 i den första perioden då backen Kalle Loponen tämligen ostörd kunde pricka in pucken bakom Niklas Svedberg.
– Jag tycker att vi går bort oss på första målet nåt kopiöst. Ett rejält systemfel där vi gör helt fel mot vad vi har kommit överens om på tekningen. Det är för dåligt, säger Stråhle.
Björklöven fick därmed stryk av både Södertälje (3–0) och Djurgården (2–1) på sin 08-turné. – Mot både Södertälje och Djurgården släpper vi två mål på bortaplan, då måste vi komma undan med poäng. Vi har för dåligt målskytte idag. Det faller vi på. Backen Kim Johansson bröt matchen efter två byten.

Johansson ut skadad efter två byten

– Det är ingenting fult, men han blir skadad, absolut. Han fick en smäll. Jag tror han fick upp visiret. Jag vet inte exakt. Det var nog mer en säkerhetsåtgärd. Hoppas jag. Jag har inte hunnit prata med dem än, säger Stråhle.
Har du något hopp om att få tillbaka Nick Schilkey eller Myles Powell i spel före slutspelet?
– Faktum är att det inte är någon medieträningen här, att jag ska mörka, utan jag vet faktiskt inte. Det är verkligen dag till dag. Jag vet faktiskt inte. Björklöven är sex poäng efter femman Djurgården som har en match mindre spelad. Mycket talar för att Löven slutar sexa – lagets sämsta placering i grundserien sedan 2019 då man blev tia.
– Nu är det inte färdigt än utan vi ska spela och så får vi se vad som händer. Vi tar det match för match. Men oavsett så ska man gå upp så ska man slå ut alla så det spelar nog ingen roll var man hamnar. Historiskt, absolut, men vi är ett bra lag och jag tror inte att det är jättemånga som vill möta Björklöven i ett slutspel i en kvartsfinal, säger Viktor Stråhle.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!