HockeyNews
PLUS

Björklöven-forwardens ord efter slashingen

Alexander Wiklund Alexander Ytterell
Foto: Michael Campanella/Bildbyrån

Publicerad: 20 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Björklövens erfarne forward Alexander Wiklund fick matchstraff för slashingen i knävecket på Djurgårdsbacken Alexander Ytterell.
Här ger Wiklund sin syn på aktionen och på straffet.

Det var vid underläge med 2–0 i den andra perioden som Björklöven-forwarden Alexander Wiklund tappade fattningen efter en närkamp med Djurgårdsbacken Alexander Ytterell.
Som en hämndaktion för en knuff drog Wiklund sin klubba rätt i knävecket på Ytterell som inte kunde fullfölja matchen och som är ett frågetecken inför den andra kvartsfinalen.

Därför anmäldes Wiklund

Wiklund fick matchstraff och anmäldes till disciplinnämnden med följande motivering:
”När det gått 6 min 54 sekunder i period 2 så får Björklövens spelare Nr 29 Alexander Wiklund en lätt knuff så han tappar balansen. Han reser sig upp och åker emot Djurgårdens nr 3 och ger igen med en ordentlig slashing i knävecket”. Innan disciplinnämnden fattade beslut om vilket eventuell påföljd Wiklund skulle få fick han chansen att yttra sig.

Björköven-forwardens förklaring

Björklöven-forwarden säger då:
”Slashingen från min sida var onödig och vårdslös. Dock är inte straffet i paritet med handlingen. Det skulle stannat vid en utvisning i matchen och ej skickas vidare för utredning av ytterligare straff”.

Men Alexander Wiklund blev anmäld och dessutom avstängd i en match. Han missar därmed onsdagskvällens andra kvartsfinal mot Djurgården på Hovet i Stockholm.

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut:
”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Alexander Wiklund gjort sig skyldig till Slashing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara en match”.

Vid straffmätningen har disciplinnämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

Avsiktlig och hård slashing mot knävecket som sker utanför spelet.
Viss skaderisk.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!