HockeyNews
PLUS

BIK-spelarens blodiga olycka: "Djupt sår"

Simen Andre Edvardsen
Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 september 2024

FacebookXWhatsApp

BIK Karlskogas Simen Andre Edvardsen råkade ut för en blodig olycka på träningen då hans ena skridsko skar upp ett djupt sår i benet.
Han skickades omedelbart till sjukhus i ambulans för operation.
– Det kunde ha gått betydligt värre om det hade tryckts på lite annorlunda, säger han till Karlskoga Tidning.

ANNONS

Träningen i Nobelhallen den 19 augusti avstannade tvärt då Simen Andre Edvardsen brakade in i sargen och blev liggande. Först anade ingen vad som verkligen hade hänt.
Den 25-årige norske forwarden kallar det för en onödig situation.
– Jag försökte egentligen ta pucken, den låg vid sargen. Jag körde in min högerskridsko i en annans skridsko. Jag flög framåt och hamnade lite snett. Jag körde in mitt högerknä i sargen och då gick högerskridskon upp mot vänsterlåret. Jag hade ganska hög fart och det skar upp rejält, säger han till Karlskoga Tidning.

15 centimeter långt sår

Det blev ett ungefär 15 centimeter långt sår och det gick även på djupet. På några sekunder hade lagkamraterna hämtat handdukar så att det gick att stoppa blodet från vänsterlåret.
Sedan fördes han till Karlskoga lasarett.
– De sa att dom ville operera, göra det ordentligt. Rensa och skölja såret ordentligt. Jag fick sova, narkos, för att dom ville göra det säkert. Kolla noggrannare. Jag tänkte egentligen bara att det var bra att dom gjorde det – att det blev ordentligt gjort, säger Edvardsen.

Läkt om en vecka

Han hann bara vara med på en träningsmatch innan olyckan inträffade. Simen Andre Edvardsen hoppas att såret är läkt om en vecka. Då har det gått ungefär tre veckor sedan olyckan. Därefter är det rehabträning i full skala för att kunna göra comeback. Oklart när det blir spel igen.
– Jag är jätteglad. Det kunde ha gått betydligt värre om det hade tryckts på lite annorlunda. Då hade det gått kanske gått några senor och då hade jag varit borta mycket längre. Nu var det bara några muskler som behövde sys ihop och ett djupt sår in i låret.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln