HockeyNews
PLUS

BERGMAN: Älgjakt hit och dit – ursäkter!

Leksand Bergman
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 21:49

FacebookXWhatsApp

4734 – det är dags för Leksands marknadsavdelning och Leksand att steppa upp!

Tre blytunga Leksandspoäng i kväll och det finns ljuspunkter även om inte stödet platsar på den listan.

Fem punkter efter hemmasegern mot Linköping i kväll.

ANNONS

Serie A-hockey
Leksandsledarna har pratat en del om att kunna spela likadant på hemmaplan som man så framgångsrikt gjort på bortaplan. Inte storma fram och ha huvudet under armen bara för att man spelar framför hemmapubliken. Och man kan väl minst sagt säga att budskapet hade gått fram. Det var ett noggrant, disciplinerat och tråkigt Leksand. Mot ett lika tråkigt Linköping. Sen bjuds det ju alltid på några hjärtat i halsgroppen-misstag förstås, det har man vant sig vid den här säsongen. Men överlag en defensiv insats som hade fått Marcelo Lippi, Fabio Capello och Giovanni Trapattoni att dregla.

Publiksiffran
4734 personer hade letat sig till Tegera. Eller det var åtminstone så många biljetter som var sålda. Älgjakt hit och dåligt hemmaspel dit. Excuses, excuses och det är dags för både Leksands marknadsavdelning och alla leksingar där ute att steppa upp. Senaste matchen slog man seriens bästa offensiv borta, med en ny egenfostrad burväktare som gjorde succé. Det måste gå att bygga mer sug än såhär efter en sån match.

Eddie Larsson
Vilken säsong han gjort hittills. Han växte rejält i slutet av förra säsongen och mot Frölunda i slutspelet var han en gigant. Men att han bara skulle fortsätta på samma sätt hade jag inte räknat med. Rejäl, trygg och med massor av pondus. Han gör knappt ett fel och får till och med backpartnern Axel Rindell att se ut som en bra defensiv back.

Hannes Hellberg
Det känns som att jag haft med Hannes Hellberg på några sådana här listor nu, men det är fortfarande lika aktuellt. Den tekniske och offensivt skillade forwarden får inte chansen i de roller han nog hade behövt för att lyckas. När Cehlarik inte kom till start så gick Jon Knuts in där istället, och Hellberg fick ta en roll i fjärdekedjan. Det är möjligt att han är nära att lämna och att LIF redan räknat bort honom, eller att man ser att Knuts är mer lik Cehlarik i styrka och att attackera mål, men för mig är det ändå svårt att förstaå. Det visar ganska tydligt att man inte tror på Hellberg. 20-åringen fick också ett friläge efter halva matchen men hade behövt vara snabbare på grillorna för att få ett bra avslutningsläge. Det målet hade han behövt.

Marcusarna”
Här hade jag tänkt skriva något om Anton Johansson fina comeback där han spelade som att han inte varit borta en sekund. Företagsam, fräck och med ett driv som få i det här laget har. Men när hemmaspelet kärvar, publiken sviker och det känns lite eländigt att gå på hockey i Tegera Arena om man håller på hemmalaget, då klev hemmasönerna fram och ändrade på det. Marcus Karlberg sket i att ”sätta upp” ett snyggt spel. Istället slängde han bara in pucken på mål och via en LHC-klubba letade den sig in bakom Heljanko. I andra änden så stod en annan Marcus (Gidlöf) för en riktigt kvalificerad räddning när gästerna försökte jaga ifatt.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln