HockeyNews
PLUS

Berg redo – så gör DIF med Max Krogdahl

Max Krogdahl
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:45

FacebookXWhatsApp

Djurgården får tillbaka toppbacken August Berg efter skada.

Det har gjort att man har fattat beslut om den norske landslagsbacken Max Krogdahls framtid i klubben.

ANNONS

Den defensivt starke högerskytten Max Krogdahl, 26, blir kvar i Djurgården hela säsongen. Han har spelat fyra matcher som ersättare för skadade August Berg, 25, som är redo för comeback mot Mora på onsdagen.

– Vi tog in Krogdahl när Bergs finger gick av. Då får man ta in en spelare på (upp till) sju veckor och så ställs det på sin spets när Berg kommer tillbaka, då får man inte använda Berg och Krogdahl i samma laguppställning. Man får ha tre såna korttidsgrejer per säsong, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till Hockeynews.

Djurgården har fattat beslut om att behålla Max Krogdahl under hela 2024/2025.

Därför blir Krogdahl kvar i DIF

– Nu när Berg kommer tillbaka, och Krogdahl har imponerat på oss och spelat väldigt bra och gjort mer än vad vi trodde så vill vi fortsätta använda Krogdahl, säger Wikegård, som var intresserad av den norske landslagsbacken redan i våras.

Max Krogdahl har spelat tredje mest bland backarna i laget och bara Colby Sissons och Jonny Tychonick har mer istid. Krogdahl har i snitt 20:22 per match.

– Så vi erbjöd honom ett kontrakt igår och han skrev på igår kväll för resten av säsongen. Det är vi jätteglada för helt enkelt. Nu är han ingen korttidskille längre utan nu är han kontrakterad till den sista april, säger Wikegård om Krogdahl.

ANNONS

"Kommit in i gruppen"

– Han är en spelare som har kommit hit och har lätt kommit in i gruppen. Han står för mycket av det vi vill att Djurgården ska stå för så det känns jättejättebra.

Djurgården har tio backar under kontrakt varav Arvid Bergström (Almtuna) och Adrian Carnebo (Tyresö/Hanviken) är utlånade.

– Jag tycker vår backsida är väldigt bra och blir ännu starkare med Krogdahl. Vi får in August Berg nu och behåller Krogdahl vilket gör att konkurrensen blir ännu hårdare och så vidare. Vi får se hur vi löser det framöver så det blir istid till alla, säger Niklas Wikegård.

Ännu en DIF-back lånas ut?

För närvarande är Elias Degnell åttondeback med risk för att få lite istid.

– Vi har ett samarbete med Tyresö/Hanviken. Degnell spelade två matcher med Östersund, mot Södertälje och mot Vimmerby. Vi får se. Det blir en utmaning när alla är friska att alla ska spela, säger Wikegård.

Max Krogdahl började säsongen i Oskarshamn där han hade skrivit på ett tvåårskontrakt. Men det blev bara två matcher den tidigare SHL-klubben innan kontraktet bröts.

Då plockade Djurgården in Max Krogdahl på ett korttidskontrakt över fyra veckor och nu har det alltså förlängts säsongen ut.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln