HockeyNews
PLUS

Bekräftat: VIK värvar spetsforward

Jacob Hayhurst
Foto: ECHL.com
ANNONS

Publicerad: 14 juni 2024

FacebookXWhatsApp

I förra veckan kunde Hockeynews avslöja att Västerås värvat Jacob Hayhurst.
Nu bekräftar klubben värvningen av kanadensaren.

ANNONS

I förra veckan kunde Hockeynews berätta att Västerås gjort klart med spetsforwarden Jacob Hayhurst från finallaget Kansas City Mavericks i ECHL.

När han nu spelat klart för säsongen bekräftar Västerås värvningen även officiellt. 27-årige Hayhurst har skrivit på ett avtal över kommande säsong.

– Det är en offensiv och kvick spelare med bra blick för spelet. Han är kreativ samt skicklig med pucken och kommer att passa bra in i den hockeyn vi vill spela, säger sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Hayhurst svarade för 76 poäng på 70 matcher i ECHL den gångna säsongen och ser nu fram emot sitt första riktiga äventyr i Europa.

– Under hela min karriär så har tränare och spelare sagt att jag skulle passa perfekt in i den europeiska ishockeyn med min fart och teknik. Så nu kände jag att det var dags att ta steget över Atlanten pröva mina vingar i en ny miljö. Jag har haft fullt fokus på slutspelet senaste tiden men nu är det hög tid att börja Googla Västerås och sätta mig in i den gulsvarta hockeyhistorien, berättar Hayhurst.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln