HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Spetsforward klar för Västerås – vinner dragkamp

Jacob Hayhurst
Foto: ECHL.com

Publicerad: 31 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Västerås har varit på jakt efter spets.
Nu kan Hockeynews avslöja att kanadensaren Jacob Hayhurst är klar för klubben.

Det var VIKFancentral som var först med uppgifterna om att Västerås är intresserat av den kanadensiske forwarden Jacob Hayhurst.

Hockeynews kan nu avslöja att affären redan är klappad och klar. Flera av varandra oberoende källor uppger för Hockeynews att det är Västerås som fått hans signatur i kamp med både Björklöven och AIK.

På en medlemsträff förra veckan informerades det om att en import var klar och spelaren det rör sig om är alltså Jacob Hayhurst. 27-åringen är tänkt för en roll lite högre upp i hiearkin och kommer närmast från en poängstark säsong i Kansas City Mavericks, där han mäktade med totalt 76 poäng (37+39) på 70 grundseriematcher.

Hayhurst är just nu mitt uppe i slutspelet i ECHL och laget blev häromdagen klart för final efter att ha slagit ut Toledo Walleye i semifinalen. Hayhurst noterades för två assistpoäng då och har totalt svarat för tolv poäng på 13 slutspelsmatcher.

Folk med insyn i den nordamerikanska hockeyn hävdar att det är en skridskostark och skicklig forward med bra spelsinne, vilket hans poängskörd också vittnar om.

Västerås har inte legat på latsidan under silly season. Hayhurst blir alltså det elfte nyförvärvet inför kommande säsong och inom kort väntas även Anton Gradin presenteras.

FOTNOT: Hockeynews har sökt sportchefen Niklas "NJ" Johansson utan framgång.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!