HockeyNews
PLUS

Bekräftat: LHC värvar finsk mästarmålvakt

Christian Heljanko
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 17 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Under torsdagen kunde Hockeynews avslöja att Christian Heljanko skrivit på för Linköping.
Nu bekräftar klubben att de gjort klart med finländaren.
– Christian har varit finska ligans absolut bästa målvakt senaste tre säsongerna, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson.

Marcus Högberg lämnade för spel i NHL och New York Islanders. Sedan dess har Linköping varit på jakt efter en ersättare.

Under torsdagen kunde Hockeynews avslöja att Christian Heljanko var klar för klubben på ett tvåårsavtal. Nu bekräftar klubben att finländaren är klar.

  • Det känns givetvis väldigt bra att vi lyckats lösa målvaktsfrågan med just Christian Heljanko. Christian har varit finska ligans absolut bästa målvakt senaste tre säsongerna och har även nyttiga landslagsmeriter. Han har vunnit mycket i sin karriär och har som målvakt sina bästa år framför sig. En spännande målvakt som vi ska hjälpa ta nästa kliv i sin utveckling samtidigt som han ska bidra till att hjälpa oss ta nästa steg som lag, säger sportchefen Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

Landslagsmeriterade Heljanko ser fram emot att representera klubben de kommande två åren.

– Jag är väldigt glad och exalterad över att få skriva på för Linköping Hockey Club. Jag har bara hört bra saker om staden, klubben och supportrarna. SHL är en grymt bra liga och jag ser det här som en ny stor utmaning och viktigt kliv i min karriär, säger Christian Heljanko.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!