HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Örebro vill värva Kossila

Kalle Kossila
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews avslöjade den 1 oktober att Örebro var överens med centern Kalle Kossila. 

Nu bekräftar klubben det – men vill ha hjälp med finansieringen.

ANNONS

”Det är långt ifrån någon hemlighet att vi under en längre tid fört en dialog med Kalle Kossila. Nu är vi i ett läge där värvningen kan bli verklighet, om vi får hjälp” skriver Örebro Hockey på sin hemsida.

Klubben drar nu igång en kampanj där pengar ska samlas in för att finansiera värvningen. Målet uppges vara en miljon kronor.

– Att kunna addera Kalle till vårt lag skulle betyda otroligt mycket. Med sitt centerspel kan Kalle driva spelet över hela banan samtidigt som han har en spets offensivt. Kalle är en toppcenter i den här ligan och vår stora förhoppning är kunna välkomna honom till Örebro Hockey, säger sportchefen Henrik Löwdahl på hemsidan.

Enligt de uppgifter Hockeynews tidigare publicerat är parterna överens om ett kontrakt över flera år. Kossila kan dock av skatteskäl inte anlända till Sverige förrän den 27 oktober.

Den finske centern, som stod för 34 poäng på 40 matcher i Växjö förra säsongen, skulle egentligen ha spelat för Bern i schweiziska högstaligan den här säsongen. Men enligt medierapporter i Schweiz klarade 31-åringen inte läkarundersökningen och avtalet bröts därefter.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln