HockeyNews
PLUS

Bedrövlig incident – fans gav sig på 11-åring

Krister Holm Hockeyettan
Foto: Bildbyrån / Måns Söderblom
ANNONS

Publicerad: Idag 18:05

FacebookXWhatsApp

Hockeyettan är en liga där det mesta händer, det är inte alltid så tillrättalagt och följer givna ramar – det är helt enkelt mer rock’n roll över ligan.

I veckans heta Hockeyettan-lista så får ni hiss och diss av några av de bästa och sämsta, men också mest udda, företeelserna under veckan som gått, signerad experten Krister Holm.

Missa inte: Supportrarna gav sig på en 11-åring, matchen som försenades av en borr och säkerhetsvakten som grep in men hur illa var egentligen hånet?

Här är veckans hiss och diss!

ANNONS

HISS

Stjärnvärvningens leverans – hattrickmålskytt och avgörande i toppmötet

Mariestad gjorde en riktig stjärnvärvning under silly season när man värvade hem den före detta SHL-spelaren Max Wennlund till moderklubben igen. I fredagens toppmöte borta mot Lindlöven visade han att det var ett bra beslut. För utöver en minst sagt gedigen insats defensivt, stod 25-åringen för tre mål och en assist, vilket bidrog till att Mariestad kunde vinna med 6-3. Snyggast var nog 4–1-målet, en riktig hästspark till skott.

Säkerhetsansvarig grep in – ansåg läktarhån var över gränsen

När Karlskrona åkte till Malmö för att möta IK Pantern så hade en Karlskronasupporter gjorde en banderoll med bild på återvinning och rubriken IK Pantern, Det ansåg dock Panterns säkerhetsansvarig inte var ok, utan plockade den från besvikna fans. Men var den så farlig egentligen? Sista ordet fick dock Karlskrona, då man vann matchen med 4-1.

Ettan pantenFoto: Måns Söderblom

ANNONS

Säsongens dråpligaste mål – Västervikmålvaktens supertavla

Västervik blev ordentligt kölhalade i det förväntade toppmötet mellan Troja och Västervik och föll med klara 4-1. En medioker insats från Västervik och en stark dito från Troja givetvis, men den stora snackisen efteråt handlade inte så mycket om vilket lag som vann, utan denna fantastiskt dråpliga mål. Västerviksmålvakten Viktor Kokman ramlar precis när Troja går till anfall, och ramlar inte bara rakt ner, utan ramlar så han glider helt utanför målburen, och lämnar målburen vidöppen för en förvånad Filip Lennström som enkelt lägger in pucken.

Väsby vann toppmötet – med flax!

Väsby har ju kört över den östra ettan fram till söndagen. På fyra matcher hade man fyra utklassningssegrar och 28-2 i målskillnad. Men det var mot lag längre ner i tabellen, under söndagen så mötte man nu sitt första riktigt tuffa motstånd, Visby. Och i drygt en period så bjöds det på högklassig hockey, med bra tempo, strukturerat spel och även en hel del fina lägen. Men när Väsby gjorde 2-1 så tappade tyvärr matchen lite i struktur och blev mer en kamp, en kamp som Väsby sedan kom att vinna. Men det var nära att det blev kvitterat i slutsekunderna. För när Visbybacken Niklas Dahlberg lägger en enkel handledare mot mål mot en oskymd Isak Johansson i Väsbymålet ser Isak ut att enkelt plocka pucken, men missar den så den tar i utsidan av plocken och går insidan stolpen och ut, snacka om att Isak borde tacka stolpen där!

ANNONS

Sundsvalls dipp – tappar serieledningen

Sundsvall har ju inlett den norra ettan starkt med tre raka segrar under det tidigare veckorna. Men denna veckan har inte alls varit lika bra, för i onsdags tappade man en poäng mot jumbon Örnsköldsvik, och när man idag åkte upp och mötte topplaget Piteå så föll man med 6-4. Därmed så tappar Sundsvall serieledningen till just nämnda Piteå.

Västerviks revansch – körde över Alvesta

Västervik gjorde en minst sagt blek insats mot Troja när man föll med 4-1, den matchen skrev jag om längre upp. Men det verkar som att det gav laget en ordentlig revanschlystnad, för när man under lördagen mötte Alvesta så lämnade man minsann ingen pardon. 9-0(!) slutade matchen, och Alvesta hade inget att sätta emot. Är det månne ett utslag av den mer ojämna söderserien i år?

Matchen försenades – av en borr!

Matchen mellan Borlänge och Dalen blev en väldigt lång historia. Anledningen till det var något så ovanligt som en trasig borr! När målburen åkt ur sitt läge och skulle borras fast igen så fastnade borren i hållet. Domare och vaktmästare tog till flera olika borrmaskiner och gummiklubba utan att få loss borren ur hålet, till slut fick man helt sonika ta loss isen runt borren så att man fick loss den, sedan tog det ett tag att laga hålet, så matchen blev uppskjuten. Vem som vann? Ja i en riktigt gastkramande tillställning där båda lagen hade guldläge att göra mål, så blev det till slut lite ologiskt 0-1, en bortaseger.

ANNONS

DISS

Bedrövlig incident – Trojasupportrar gav sig på 11-åring!

Jag skrev tidigare om en banderoll som blev nedtagen, men Pantern har varit inblandad i en annan supporterincident med, men av den allvarligare slaget. För när supporterföreningen Black Panter var i Ljungby för att se matchen Troja-Pantern så blev en 11-åring attackerad. Läs vad Black Panters ordförande Tony Kaladzic skriver om händelsen!

”Då vi varit flera gånger i Ljungby tidigare, har vi skaffat oss ett gott renommé hos Troja som förening. Det innebär att vi alltid får ett gott bemötande av deras publikvärdar. Så också denna gången. Efter matchen tackade deras säkerhetsansvarige oss för trevligt uppförande. Sedan skulle två ordningsvakter eskortera oss 11 personer på bortastå ut ifrån ishallen. Det behövdes då det bland hemmapubliken fanns huliganer. När vi väl kom ut på parkeringen, lyckades några av dem, ge sig på en 11-årig pojke och med ett våldsamt beteende, rycka hans egen Panternflagga från honom och sedan springa iväg därifrån i rasande fart.

Det var den 11-åriga pojkens allra första bortaresa med Black Panter. Han hade sett framemot detta. Designat en egen flagga som hans mamma sedan sytt upp till honom. Kretiner finns i vårt samhälle. Här var det fråga om kretiner i övre tonåren och lite mer, som väljer att ge sig på en 11-åring och stjäla hans flagga. Det är så lågt man kan komma som människa. Finns inte ord för vad vi känner kring detta vansinne. Naturligtvis följer polisanmälan med flera åtgärder. Supporterklubben ställer upp för vår 11-åriga medlem, med såväl stödjande samtal som annat. Panternfamiljen den finaste av familjer!”

Det är givetvis otroligt illa av Trojafansen som gav på sig en stackars 11-åring. Förhoppningsvis stängs förövarna av länge, för sådant här beteende kan inte accepteras! Det har startats en swishinsamling till stöd för 11-åringen.

Trista beskedet för fansen – match utan publik!

Det är problem att locka publik till den östra ettan, det har jag skrivit om tidigare. Men det blir inte enklare att få folk till hallen när den inte ens är välkommen! Det är precis vad som hände i söndags när Sollentuna tog emot Wings. Då spelade man nämligen i Sollentunas B-hall, och den tillåter ingen publik! A-hallen är inte spelklar ännu, vilket gör att man alltså inte kan se matchen hur gärna man än vill. Tråkigt för alla Sollentunafans som skulle få se sitt lag göra hemmapremiär i ettan igen, men också för Wingsfansen som såg fram emot en kort resa till en bortamatch. Så här ska det inte behöva bli!

Ettan

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln