HockeyNews
PLUS

Backen tillbaka – men junior får förtroendet

Tim Erixon
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:27

FacebookXWhatsApp

Tim Erixon är återställd efter skadan han ådrog sig för ett tag sedan. Han tar dock inte plats bland sex backar i Timrås bortamatch mot Linköping imorgon.

ANNONS

Tim Erixon har missat de senaste fyra matcherna på grund av en skada, men när Timrå ställs mot Linköping imorgon är backen tillbaka.

Den rutinerade backen tar däremot inte plats bland sex backar, Erixon kommer att starta som sjunde back. 33-åringen har stått för ett assist på sina tre SHL-matcher den här säsongen.

– Det var otur att han fick den där skadan och nu är det upp till honom att visa att han ska vara en av de sex backarna, säger Timråtränaren Olli Jokinen till ST-sporten.

Kevin Rönnelöw från J20-laget fick chansen när Erixon skadades och kommer att få fortsatt förtroende i bortamatchen mot Linköping.

– Kevin har spelat bra i de matcher han har fått chansen och han har tränat hårt. Han vill bli bättre varje dag och vi behöver konkurrensen. Jag vill alltid ställa det bästa laget på isen. Ingen ska känna sig säker, säger Jokinen.

Timrå har startat starkt i SHL och har just nu fyra raka segrar. Laget ligger trea i tabellen medan Linköping befinner sig på en tiondeplats.

– Vi måste fortsätta att bli bättre, och vad vi än gjorde mot Modo, så är vi ett bättre lag i dag. Förståelsen i omklädningsrummet är att vi måste spela bättre i lördags för att vi ska vinna nästa match. Vi tar en dag i taget och vi coacher vill att varje spelare ska bli bättre och att laget som helhet ska bli bättre, säger Jokinen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln