HockeyNews
PLUS

Backen svarar på SHL-ryktet: ”Inte riktigt tänkt på det”

Häman Aktell
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Hardy Häman Aktell blev nyligen Calder Cup-mästare med Hershey Bears. Under våren har han ryktats återvända till SHL och nu kommenterar backen spekulationerna om sin framtid.
– Vi får se de närmaste tre veckorna, säger Hardy Häman Aktell till Norran.

Hardy Häman Aktell lämnade Växjö och skrev på ett NHL-kontrakt med Washington Capitals inför säsongen. Det har emellertid mestadels blivit spel i AHL, där han häromdagen blev Calder Cup-mästare med Hershey Bears.

Nu är frågan vad som händer med backen kommande säsong. Kontraktet med NHL-klubben löper ut och i våras skrev Norran att han var aktuell för en återkomst till SHL och Skellefteå, där han fostrades som junior.

– Vi får se de närmaste tre veckorna. Jag har inte riktigt tänkt på det, men självklart vill man ge NHL en chans till, säger Häman Aktell till Norran.

Hardy Häman Aktell noterades för totalt sex NHL-matcher i Washington Capitals. Utöver det blev det 72 matcher och 20 poäng i AHL, med både grundserie och slutspel inräknat.

– Det har varit en bra säsong. Jag fick spela lite i NHL och om man ska summera det så har jag spelat min bästa hockey här. Jag spelade otroligt mycket i slutspelet. Jag är riktigt nöjd, säger Häman Aktell till Norran.

25-åringen har ett SM-guld med Växjö på meritlistan sedan tidigare. Backen har även representerat Björklöven.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!