HockeyNews
PLUS

Backen lägger av – blir förbundskapten

Johan Alm
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:36

FacebookXWhatsApp

Alla skador satte stopp och nu meddelar 32-årige Johan Alm att han lägger av.
I stället väntar en roll som assisterande förbundskapten i U18-landslaget.
– Till slut fick jag ångest bara att kliva in i gymmet, säger han till Norran.

ANNONS

De svåra skadorna började redan under åren i Nordamerika och var sedan ett alltför ofta återkommande inslag i Johan Alms hockeykarriär.

Efter en säsong i Hockeyallsvenskan med Djurgården säsongen 22/23 satte ytterligare en skada stopp för Johan Alms spelarkarriär. Nu, vid 32 års ålder, meddelar han att han lägger skridskorna på hyllan.

– Jag trivs med min vardag och har funnit ro.

– Sporten har långsamt dragits ur mig. Jag gjorde allt för att försöka träna, men det gick inte. Till slut fick jag ångest bara att kliva in i gymmet. Efter att beslutet att lägga av växte fram har jag inte varit på gymmet. Jag har inte kört ett gympass på ett och ett halvt år, säger Johan Alm till Norran.

I stället tar Alm nu plats som assisterande förbundskapten till Andreas Karlsson i det svenska U18-landslaget på damsidan. Med sin flickvän, Line Grahn, som spelar i SDHL för Skellefteå, har Alm även god insyn i damhockeyn.

– Vi träffades och pratade en hel del och det slutade med att jag fick chansen att jobba med honom. Det var ett uppdrag som kändes helt rätt och även rätt i tiden för mig, säger Alm till Norran.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln