HockeyNews
PLUS

Backarna ratade Djurgårdens bud: "Inte ensamma"

(32102) Lancaster Stoppel Bourque
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 13 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens sportchef K-G Stoppel jobbar intensivt för att hitta en back och en center före transferfönstrets stängning om 48 timmar.
Två backar har fått erbjudanden – men nobbat.

Powerplay-specialisten Alexander Ytterell går skadad och ska testa på is nästa vecka. Hans mål är att göra comeback för Djurgården och vara med i slutspelet och kampen om SHL-platsen.

Under tiden jagar Djurgården och sportchefen K-G Stoppel förstärkningar både på backsidan och centersidan, där man också har varit skadedrabbat.

Djurgården har varit med i jakten på två nordamerikanska backar. Dels amerikanske Les Lancaster, 29, som förra säsongen öste in poäng för toppklubben Ilves. Men högerskytten valde Red Bull München istället för Djurgården.

Dels Tingsryds kanadensiske back Trent Bourque, 25.

– Det är klart att jag har varit på och förlorat några budgivningar, säger K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Djurgårdens sportchef har förstås koll på spelarna i Hockeyallsvenskan.

– Det stod mellan oss och IFK Helsingfors när det gällde Trent Bourque, men han valde Helsingfors. Vi är inte ensamma som sagt var.

Mer pengar i Finland?

– Det blev nog det i slutändan. De kunde nog lassa på lite till, säger Stoppel.

LÄS MERNormans kamp mot comeback – DIF om statusen

En lyckad insamling hos supportrarna gav Djurgården nästan 1,8 miljoner kronor. Så det finns pengar.

– En del har vi investerat i både (Jakob) Ragnarsson och (John) Dahlström så det är inte så att jag 1,8 miljoner friska, säger K-G Stoppel.

Den tidigare NHL-forwarden Zack Kassian, 33, dök upp på marknaden för några veckor sedan, men det sprang iväg rejält ekonomiskt och han hamnade i Sparta Prag där han varit poänglös i sina två första matcher.

– Det har funnits såna spelare på marknaden, men det är inte många. Åter igen, jag har inte blivit erbjuden alltför många såna spelare. De kanske hamnar högre upp, i SHL och så vidare. Det är inte ovanligt. Vi var ju på den marknaden för nåt år sedan då vi skulle spela oss kvar. Det blir dyrt, säger Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)