HockeyNews
PLUS

Normans kamp mot comeback – DIF om statusen

(32097) John Norman
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 13 februari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens OS- och VM-meriterade forward John Norman närmar sig comeback.
Och målvakten Carl Lidö är tillbaka i laget.

Djurgården har på måndagen och tisdagen den här veckan, precis som AIK, inte kunnat träna på Hovet som är upptaget. För Djurgårdens del innebär det ombyte på Hovet, busstransport till och från Mälarhöjdens ishall, och isträning i den iskalla rinken bredvid E4:an i Fruängen i södra Stockholm. Det är tredje gången den här säsongen som Djurgården och AIK förpassas bort från Hovet.

På is, men ännu inte i någon kedja, finns John Norman. Den 33-årige forwarden träffades av ett skott på foten för fem veckor sedan vilket ledde till en fraktur.

Han kommer inte att spela mot Nybro på onsdagen.

– Det kommer att ta några dagar till. Vi får se lite. Han är inte klar, säger Djurgårdscoachen Michael Holmqvist till Hockeynews.

Det är oklart om John Norman kan spela mot AIK i bortaderbyt på Hovet på fredag.

Forwarden John Dahlström är tillbaka efter sjukdom, men däremot har backen Axel Andersson varit krasslig måndag och tisdag och han är ett frågetecken på onsdagen.

Tyresö/Hanviken-målvakten Carl Lidö, 20, som spelade för Djurgården förra onsdagen mot Brynäs är tillbaka i den allsvenska toppklubben och tränar. Målvakterna Viktor Andrén och Hugo Hävelid delar nu istid på träningarna med Lidö.

– Det kommer att vara tre stycken som konkurrerar om att spela, säger Holmqvist om fortsättningen.

LÄS MERDIF:s pp-drag – maximera Linus Klasen

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel skippade ett besök till ”Myren” som Mälarhöjdens IP kallas och jagar efter en back och en center att förstärka laget med.

– Han jobbar väl på. Sedan är det inte fullt med spelare som står på kö eller kommer loss. Det är ganska tunt där ute, men jag låter K-G sköta det där, säger Michael Holmqvist.

Backen Calle Odelius är i full träning och närmar sig matchform. Nästa vecka väntas skadade Alexander Ytterell testa på is. Forwarden Albin Grewe avtjänar sin femte och sista match på sin fem matcher långa avstängning och är spelklar på fredag mot AIK.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!