HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Leksand jagar förre SHL-målvakten

Leksand Cannata
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Mantas Armalis är borta på obestämd tid.  
Nu kan Hockeynews avslöja att klubben undersöker en värvning av den förre IKO- och Lövenmålvakten Joe Cannata.

ANNONS

Häromdagen meddelade Leksand att förstemålvakten Mantas Armalis är borta tillsvidare. Det innebär att Leksand bara har orutinerade Jakob Hellsten att tillgå som ordinarie SHL-målvakt.

Mot Brynäs backade junioren Marcus Gidlöf upp, men klubben är nu på jakt efter ett mer långsiktigt alternativ för att stötta upp för Armalis avbräck.

Enligt Hockeynews uppgifter undersöker klubben målvaktsmarknaden och Leksands general manager Thomas Johansson har hört sig för kring flera möjliga alternativ sista tiden. Ett av namnen klubben undersökt lite närmare är den förre Oskarshamns- och Björklövenmålvakten Joe Cannata, uppger källor för Hockeynews.

Den 34-årige amerikanen är för tillfället utan jobb efter skilsmässan med tyska Löwen Frankfurt. Förra säsongen blev det 27 matcher i den tyska ligan och på dessa noterades han för 89,8 i räddningsprocent.

Leksand ser Cannata som ett intressant alternativ eftersom han varit i ligan tidigare och kan landet. Amerikanen har som bekant fyra säsonger i Sverige på meritlistan, varav en i Björklöven och tre i Oskarshamn.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Leksands general manager Thomas Johansson utan framgång.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln