HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Krislaget på väg att agera – nära slovak

Oliver Fatul
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:32

FacebookXWhatsApp

Östersund har fått en tuff start på den Hockeyallsvenska säsongen.
Nu är klubben nära att göra klart med den slovakiske backen Oliver Fatul, enligt Hockeynews uppgifter.
– Det är ett namn som har dykt upp som vi har kollat på, säger sportchefen Per Tagesson.

ANNONS

Med namn som Albin Eriksson, Emil Molin och Linus Videll skulle Östersund ta nästa steg i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Effekten har dock uteblivit och efter tio omgångar parkerar man på en tolfteplats i tabellen.

Lagets stora problem har varit defensiven och i förra veckans tre matcher släppte laget in totalt tio (!) mål. Nu är klubben på jakt efter att förstärka defensiven. Enligt Hockeynews uppgifter är klubben nära att göra klart med den slovakiske backen Oliver Fatul, 22.

– Just nu kan jag inte säga någonting. Det är ingenting klart än, säger sportchefen Per Tagesson till Hockeyenews som dock bekräftar att man är på jakt:

– Nu har vi haft lite skador på backsidan, så vi måste kolla vilka möjligheter som finns. Det är ett namn som har dykt upp som vi har kollat på, men vi har inte gjort klart med någonting.

Oliver Fatul sitter fast i ett kontrakt med slovakiska Nitra och det finns vissa detaljer som behöver lösa sig mellan klubbarna innan en övergång kan bli verklighet. Både spelaren och klubbens förhoppning är dock att det här ska bli klart inom den närmsta tiden.

Den storväxte och defensivt lagde backen har tidigare ett förflutet i Sverige, där han representerat Malmö och Oskarshamn under junioråren.

– Oliver är framförallt en defensivt stark back. Han är på bra skridskorna och att sätta stopp i spelet, samtidigt som han spelar enkelt och rejält. Det är en spelartyp som vi har kollat på sedan säsongen startade. Han passar in på det vi söker, säger Per Tagesson.

Oliver Fatul har stått för två poäng på sju matcher i den slovakiska ligan den gångna säsongen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln