HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Nyckelbacken blir kvar i Oskarshamn

Rasmus Bengtsson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det har varit massflykt från Oskarshamn efter degraderingen.
Men nu kan Hockeynews avslöja ett positivt besked på backsidan – då viktige backen Rasmus Bengtsson kommer att bli kvar.
–  Det har jag inga kommentarer till, säger sportchefen Oscar Alsenfelt.

På torsdagen gick Oskarshamn ut med att hela 14 spelare lämnar klubben. En det däremot inte kommunicerats något kring är backen Rasmus Bengtsson som sitter på ett utgående avtal.

Nu kommer ett glädjande besked för alla IKO-fans. Enligt uppgifter till Hockeynews kommer den 30-årige backen att bli kvar och signera ett nytt avtal inom kort.

Parterna har under de senaste dagarna enats om en lösning och händer inget oförutsett kommer förlängningen att presenteras inom kort.

– Det har jag inga kommentarer till. Du får följa vad vi kommenterar kring kontrakterade spelare, säger sportchefen Oscar Alsenfelt.

Rasmus Bengtsson har axlat många viktiga minuter i Oskarshamns under säsongen och har legat stadigt runt 18 minuters istid i snitt. Sist han spelade i Hockeyallsvenskan stod han för 37 poäng på 45 matcher i Tingsryd.

IKO:s sportchef hymlar inte om att han gärna behåller honom.

– Självklart vill vi ha Rasmus kvar, han är en jättebra spelare, säger han.

Vad skulle det betyda att få en sån viktig bricka på plats?

– Det skulle betyda jättemycket så klart. Han är en allsidig back som kan spela i bägge riktningarna. Han har erfarenhet och en väldigt hög kompetens i Hockeyallsvenskan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!