HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Nobbar Björklöven

Johan Hedberg

Publicerad: 12 april 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven är på jakt efter en ny tränare.
Nu har man fått nobben av Johan Hedberg, enligt Hockeynews uppgifter.
– Just i nuläget var det inte aktuellt, bekräftar Johan Hedberg.

Efter uttåget i kvartsfinalen mot Djurgården stod det för en vecka sedan klart att Björklöven väljer att sparka Viktor Stråhle trots två år kvar på kontraktet.

Nu är jakten efter en ny tränare inledd och enligt Hockeynews uppgifter var Johan Hedberg ett namn som stod högt upp på Per Kenttäs önskelista uppe i Umeå. Hockeynews kan dock avslöja att klubben fått nobben av den tidigare Örebro- och Moratränaren.

– Det har jag egentligen inget att säga om. Nobb och nobb… jag har diskuterat med flera klubbar hit och dit, så det är väl inte stängt på något vis. Men just i nuläget var det inte aktuellt, säger Johan Hedberg till Hockeynews.

Men de har visat intresse?

– Man snackar med mycket folk i branschen och jag tycker Björklöven är en jättefin klubb. Kenttä har gjort ett fantastiskt jobb där under många år och det är ett spännande jobb, men i min situation just nu är det kanske inte det jag kan göra riktigt.

– Just nu så är det lite andra saker jag funderar på så jag har inte möjligheten att gå vidare med det just nu. Sen får vi se vad som händer framöver.

Hockeynews har tidigare skrivit om AIK:s intresse för Hedberg, men även det spåret är kallt just nu.

– Jag har sagt att jag inte kan säga ja just nu och ingen ska behöva gå och vänta på mig, utan de ska kunna gå vidare med saker och ting. Är det så att ingenting händer och det ser annorlunda ut under våren och sommaren så kan vi se då, men just nu är det inte aktuellt.

Är det nej till alla jobb eller du har saker på gång?

– Det vet jag inte. Det finns lite saker som är i görningen, men jag kan inte säga så mycket mer än så just nu.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!