HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Dick Axelsson i samtal med DIF om en comeback

Djurgården
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Han la klubban på hyllan för andra gången i oktober 2023. Nu kan Hockeynews avslöja att profilen Dick Axelsson öppnar för comeback och erbjudit sina tjänster till Djurgården.
– Jag fick också höra det, säger DIF:s tränare Robert Kimby.

Den 37-årige profilen Dick Axelsson kan vara på väg mot en sensationell comeback inom hockeyn. I oktober 2023 la han av för andra gången och gav ett löfte till alla supportrar:

– Nu kan jag lova alla att det är över, sa Dick Axelsson till Hockeynews och berättade att det var knäproblem som satte stopp för vidare spel.

Men trots det löftet kan han nu en säsong senare vara på väg mot en comeback. Enligt flera av varandra oberoende källor till Hockeynews har Dick Axelsson öppnat för att göra comeback och spela för Djurgården kommande säsong.

– Jag fick också höra det… säger Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby till Hockeynews.

Och?

– Random. Det smattrar i telefonen och jag vet inte var det kommer ifrån, hehe.

Är det för att ni har träffats?

– Nej, alltså. Jag vet inte vad det kommer ifrån alls om jag ska vara helt ärlig. Men rykten in och ut, det är Niklas. Så slå honom en signal om du vill ha nåt smarrigt. Jag har inte så mycket att komma med.

Enligt uppgifter till Hockeynews har Djurgården inledningsvis varit skeptiska, men samtidigt ser klubben att det skulle kunna vara en värvning med väldigt låg risk och hög potential. Parterna för just nu diskussioner för att komma fram till hur en eventuell lösning skulle kunna se ut i så fall.

– Jag kommer att säga samma saker som jag alltid har sagt. När det gäller spelare in och ut får Niklas svara på de ryktena. Jag svarar på spelare som är hos och jag pratar om vår verksamhet, säger Kimby och hänvisar till Wikegård.

Men det är ett spännande namn i Djurgårdskretsar?

– Så är det ju. Det är alltid mycket snack så får man se sedan. Men jag fokuserar på det vi gör och de som är här.

37-åringen har inte spelat hockey sedan han kvalade till Hockeyallsvenskan med Brödernas/Väsby förra säsongen. Då blev det 13 poäng på 13 matcher. På meritlistan återfinns 450 matcher i SHL, SM-guld, VM-guld och en titel i Schweiz.

FOTNOT: Hockeynews söker Dick Axelsson och Niklas Wikegård.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!