HockeyNews
PLUS

Avslöjar: De rycker i tidigare SSK-kaptenen: ”Hört oss för”

Christopher Liljewall
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 22 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Christopher Liljewall är alltjämt kontraktslös efter att ha lämnat Södertälje.
Nu kan Hockeynews berätta att Troja/Ljungby rycker i 34-åringen.
– Vi har väl hört oss för "Stoffe, men det var ganska längesen nu, säger Troja/Ljungbys tränare och sportchef Jens Gustafsson.

SHL-meriterade Christopher Liljewall har varit lagkapten för Södertälje de senaste två säsongerna, men fick efter säsongen beskedet att han inte skulle få vara kvar i klubben kommande säsong.

Men planen är dock att den rutinerade centern fortsätta spela. Enligt uppgifter till Hockeynews är Troja/Ljungby en av klubbarna som rycker i 34-åringen inför kommande säsong.

ANNONS

Uppgifter gör dock gällande att Liljewall helst vill söka sig till utlandet. Troja/Ljungbys tränare och sportchef Jens Gustafsson bekräftar att klubben hört sig för när Hockeynews når honom.

– Oj. "Stoffe" har lång erfarenhet, kommer senast från Södertälje och bor i Ängelholm så det är hyfsat nära. Vi hade (Joakim) Hillding här för ett tag sedan som pendlade därifrån. Vi har väl hört oss för "Stoffe, men det var ganska längesen nu. Det är väl inte jättehett, men det har funnits en dialog, säger han.

ANNONS

Vad skulle det betyda att få in en spelare med den rutinen?

– Det är en otroligt erfaren spelare med otroligt mycket rutin och ledaregenskaper. "Stoffe" är en ledare och har varit lagkapten på flera ställen och på så sätt får man in otroligt mycket rutin.

Fjolårssäsongen var lite av ett mellanår för Troja/Ljungby som valde att spara pengar och satsa på yngre förmågor. Inför förra säsongen la man också en treårsplan för att ta klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan senast 2025/2026.

ANNONS

Nu är man inne på två år på den planen och gör en något större satsning. Under silly season har en rad profiler så som Mikael Roslund, bröderna Joel och Max Wahlgren, samt Isak Salqvist anslutit. Klubben har just nu en pågående insamling för att värva ytterligare en supporterspelare och ska ha in minst en forward till.

ANNONS

Tidigare har Liljewall uttalat sig så här kring framtiden:

– Jag ska fortsätta spela, jag tycker att det här är så jäkla roligt och jag har ett jäkla driv kvar fortfarande. Sedan var, om det blir i Sverige eller utomlands, jag har faktiskt inte ens tänkt i de banorna. Utan jag kommer att behöva mer tid för att ta tag i mina framtidsplaner. Jag vill hinna landa mer i det här. Och ta det här med familjen, man är inte ensam om att ta beslut, sa han till LT den 1 april.

Christopher Liljewall har närmare 450 HA-matcher på cv:t och har dessutom gjort 282 framträdanden i SHL.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Christopher Liljewall utan framgång.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS