HockeyNews
PLUS

Ante avskriven – 31-åringen får chansen

VIK
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:53

FacebookXWhatsApp

Västerås IK kommer inte att presentera någon tränare den här veckan. 

Eric Karlsson kommer att leda laget i veckans matcher mot Vimmerby och AIK. 

Sportchefen Niklas Johansson håller det för möjligt att det blir 31-åringen, som varit assisterande tränare och spelarutvecklare i klubben tidigare, som tar över permanent. 

– Eric leder laget de två matcherna. Sedan får vi se, säger sportchefen till Expressen.

ANNONS

Anders "Ante" Karlsson har uppgetts förhandla med Västerås om att ta över huvudtränarjobbet i klubben.

Men enligt Expressens reporter Johan Svensson kommer det inte att bli något samarbete mellan klubben och den tidigare Timråtränaren, vilket ska ha bekräftats av sportchefen.

I stället kommer Eric Karlsson att få chansen att leda laget den närmaste tiden, skriver VLT.

Eric Karlsson har trots ung ålder varit tränare länge. Redan 2016/17 var han assisterande i Vimmerby i Hockeyettan. Några år senare tog han klivet in i Karlskrona HK:s J18-lag, medan klubben fortfarande var i SHL.

Eric KarlssonHan jobbade sig sedan upp och blev huvudtränare för seniorlaget när de flyttats ner i Hockeyettan.

– Vi har en jäkligt bra dialog med honom nu, och han, precis som jag är öppen för alla möjligheter. Att fortsätta som nu, eller att han ska vara assisterande till en ny huvudtränare. Vi håller det ganska öppet.

ANNONS

Nu kan det bli han som ska vända den negativa trenden.

I den långa intervjun med VLT säger Niklas Johansson bland annat om tränarjakten:

– Den går si så där. Lite halvframåt. Men ska jag vara helt ärlig finns det inte jättemånga attraktiva namn som man blir jätteupphetsade på just nu. Det finns ett fåtal som är intressanta. Plus att jag tycker att vi har Eric som tar över nu som har ett jäkla engagemang och driv. Nu får han släppa loss det lite själv och så får vi se var det tar vägen.

Niklas Johansson VIKVLT ställer även frågor om säsongen och vad som gått snett. Han vill inte gå in på vad han själv kunde ha gjort annorlunda, men att han har ett stort ansvar, liksom spelarna.

Han kommer även in på hur det funnits en mental uppförsbacke sedan den svaga förra säsongen och håller med om kritiken över lagets spel, som sett ostrukturerat ut.

– Till slut känns det och ser ut som att det inte finns nån struktur. Det fungerar inte i boxplay, det fungerar inte i egen zon och de bitarna. Det ser ut som att man bara åker omkring. Då hamnar vi i en ohållbar trend där vi känner att vi inte får ut max av laget och behöver få in ny energi, säger han.

VIK har även redan lyft in en ny röst i lagledningen. Den tidigare NHL-spelaren Patrik Berglund följer lagets träningar.

Under måndagen kunde VLT avslöja att Patrik Berglund fått en ledarroll i VIK.

– Han är med på måndagarna och hjälper till med spelarnas individuella träning på eftermiddagen. Jobba med det som spelarna ska utveckla helt enkelt. Ge tips och trix, säger Niklas Johansson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln