HockeyNews
PLUS

Anderssons önskan efter Brynäs dominans: en halsduk

(31349) JimmY Andersson
Bildbyrån och TV4

Publicerad: 10 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Brynäs dominerade den första perioden mot Kalmar fullständigt.
Då längtade Kalmarforwarden Jimmy Andersson efter en varmare outfit.
– Vi skulle ha tagit med oss halsduken, det går fort där ute, de sköljer över oss gång på gång och vi får försvara oss i en hel hockeyperiod, säger Andersson i TV4 Play.
Till slut vann Brynäs matchen med 6–0.

Det var Brynäs för hela slanten i den första perioden mot Kalmar. De kom i anfall efter anfall och hemmalaget tvingades slå ifrån sig gång på gång.

– Vi måste våga spela, just nu lägger vi ifrån oss pucken hela tiden och vi tar inget ansvar för den och det här är seriens bästa lag så det utnyttjar dem. Vi måste våga andas lite med pucken och spela hockey på nåt sätt, säger Kalmars Jimmy Andersson i TV4 Play och fortsätter:

– Vi sätter oss själva i panik på nåt sätt och det gör vi för att vi inte vågar hålla i pucken och spela pucken till varandra utan vi är rätt nöjda nu med att inte släppa in mål och då blir det svårt att göra mål också.

Trots dominansen lyckades dock Brynäs bara göra ett mål i den första perioden, men sex minuter in i den andra perioden utökade lagets målkung Jack Kopacka ledningen till 2–0 och kort därefter gjorde Miks Indrasis 3–0 och Anton Rödin 4–0. Innan perioden var över satte också Indrasis 5–0-pucken.

– Jag tycker vi ligger efter i varenda sekvens nästan, de får snurra ganska bra i vår zon och vi blir lite för små. De är ganska skickliga så när de får mycket tid är de bra på att snurra så vi går bort oss, säger Kalmars Sebastian Ottosson.

Till slut vann Brynäs matchen med 6–0 efter ytterligare ett mål av Anton Rödin i den tredje perioden.

– Jag tycker vi gör mycket bra saker, framför allt anfallsmässigt i spelet med puck. Vi är väldigt rörliga, vi tar mycket skott, vinner tillbaka puckar och får långa anfall. Vi blir jobbiga att speoaa emot och det är jag mest nöjd med i dag faktiskt, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt i TV4 Play.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!