HockeyNews
PLUS

Almtunas svar till Löf Nyqvist: Gör din läxa

Martin Löf Nyqvist

Publicerad: 10 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Nu svarar Almtuna på kritiken från avhoppade klubbchefen Martin Löf Nyqvist.
I UNT säger Petteri Olsén, dåvarande ordförande som nu tagit över rollen:
– Styrelsen upplevde det som att vi inte hade resultaten med oss.

Tidigare i dag gick Martin Löf Nyqvist ut i lokaltidningen och gav en helt ny bild av varför han försvann från Almtuna i höstas – efter bara ett halvår som klubbchef och VD.

Nyrekryteringen, som tidigare varit kommunikationschef i Brynäs, såg framför sig att han skulle jobba med att bygga upp hållbarhet i Uppsalaklubben och “hitta en väg för alla grupper, dam, barn och herr samt ta ansvar i samhället”.

Men den visionen sprack snabbt.

– Att se vilka enorma skillnader det finns i klubbarna (mellan Brynäs och Almtuna), trots att man spelar i samma liga, kom lite som en chock för mig. Och sen kände jag mig lite lurad. Jag trodde att vi skulle göra tillsammans, sa Löf Nyqvist som efter meningsskiljaktigheterna kände sig “j-ligt illa behandlad”.

Petteri Olsén som var ordförande när Löf Nyqvist rekryterades från Brynäs och sedan tog över efter honom, uttalar sig nu och ger sin bild i UNT:

– Vi började få signaler om att vi (klubben) efter halva tiden inte följde den plan vi satt upp och ville hjälpa. Men sitter man ihopkrupen och inte vill ha hjälp klarar man sig inte. En vd är beroende av alla runtomkring.

Angående att klubbens engagemang för jämställdhet och hållbarhet inte fanns där, enligt Löf Nyqvist, svarar Olsén så här i UNT:

– Det kanske inte är hela bilden. Han var klubbchef och skulle driva ett nytt spår. Den jobbar vi kontinuerligt med men man kan inte enbart jobba med det. Till syvende och sist är det intäkterna som driver verksamheten.

Olsén säger sig önska Löf Nyqvist "all lycka till" – men uppmanar även honom, via UNT, att "göra sin egen läxa av vad man klarar av".

Almtuna har, enligt UNT, haft nio klubbchefer sedan hösten 2010.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)