HockeyNews
PLUS

AIK-stjärnan: ”Levde upp till mina förväntningar”

Scott Pooley
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Datumet har varit inringat i kalendern sedan veckor tillbaka.
I sitt första Stockholmsderby fick Scott Pooley både vinna och bli målskytt.
– Jag njöt verkligen, säger han till Hockeynews.

ANNONS

AIK har plockat in Scott Pooley för att vara en mål- och poänggörare och amerikanen har fått en pangstart i sin nya klubb.

I Stockholmsderbyt mot Djurgården på onsdagskvällen satte han spiken i kistan med sitt 4–2 mål och åkte raka vägen till AIK-klacken och pekade på klubbmärket.

– Det var stort, det säkrade segern och det är alltid skönt att få göra de målen. Det var kul att få bidra och höra ljudet i byggnaden. Det är ett av de där målen som man kommer komma i håg, säger han.

Scott Pooley berättade i förra veckan hur mycket han har längtat efter den här matchen. När han ombeds recensera upplevelsen, säger han:

– Det levde upp till mina förväntningar. Energin i byggnaden, fansen och atmosfären var helt underbar. Jag njöt verkligen av det. Det är väldigt roligt att vinna.

Hur var känslorna?

– Du får extra energi och adrenalin, men det gäller att hantera det som vilken match som helst. Det gäller att inte sväva iväg. Du får en extra boost av publiken, men man får försöka hålla tillbaka sina känslor och fokusera på att göra en bra match i 60 minuter. 

Scott PooleyAmerikanen var medveten om matchens betydelse redan inför, men fick en ännu klarare bild av rivaliteten ute på isen:

– Som import kanske du inte förstår förrän du får uppleva det. Det betyder mycket för så många människor, framförallt våra supportrar. Jag är riktigt nöjd över att vi lyckades få jobbet gjort för dem. Förhoppningsvis får de njuta lite de kommande dagarna, säger han.

Segern var AIK:s femte i rad och innebär att man kliver om Djurgården i tabellen:

– Vi har något riktigt bra på gång här. Jag tycker att vi spelade väldigt bra och det är alltid skönt att slå Djurgården. Det är extremt viktiga poäng efter vår tröga start på säsongen, och så klart betyder det lite extra att det är just mot Djurgården.

Hur firar du?

– Det blir hem och äta någon mat och sedan ska jag ringa min fru. Jag ska ta mig tid att njuta lite, men sedan är det en ny dag imorgon.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln