HockeyNews
PLUS

Bekräftat: talangfulle centern klar för AIK

Daniel Ljungman

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

AIK presenterade under tisdagen ett nyförvärv.
Hockeynews har tidigare avslöjat att den SHL-meriterade Nybro-centern Daniel Ljungman är klar för klubben. Nu är det officiellt.

AIK:s sportchef Niklas Persson håller på med lagbygget.
– Vi försöker att jobba på i lugn och ro och metodiskt så får vi se var det landar. Vi har ett par som vi jobbar på att förlänga med som inte är klart än och vi har ett par utifrån som vi jobbar på att addera, säger Persson till Hockeynews.
Han tillägger:
– Det är som vanligt i den här branschen. Innan bläcket har torkat så ropar jag inte hej. Men vi jobbar på.

Ljungman klar för AIK

Den 23 mars avslöjade Hockeynews att Nybro-centern Daniel Ljungman är klar för AIK.
Niklas Persson är försiktig i sina kommentarer.
– Vi får se vad det blir. Det är väl ett namn som har figurerat absolut. Så det förstår jag ju. Det är inte så konstigt, säger Persson.

Känner varandra sedan LHC-tiden

På tisdagen blev det officellt. Daniel Ljungman har skrivit på ett tvåårskontrakt med AIK. Ljungman spelade i Linköping när AIK:s sportchef Niklas Persson var general manager i SHL-klubben.
– Det känns sjukt kul och spännande att vara en del av AIK kommande åren. Känslan jag fått är att det är något bra på gång i klubben och det känns bra att vara en del av resan framöver och förhoppningsvis ta klivet upp till SHL. Jag ser verkligen framemot att få representera AIK, säger Ljungman till AIK:s hemsida.

Bra säsong i Nybro

Den här säsongen i Nybro stod Ljungman för 28 poäng (13 mål, 15 assist) på 50 matcher. I det allsvenska slutspelet blev det ett mål och en assist.
– Vi har ett par platser att fylla. Det är väl nån som har den här veckan ut på sig att bestämma sig. Annars kommer vi att gå vidare och då kan det gå snabbt, säger Niklas Persson.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)