HockeyNews
PLUS

AIK-coachens analys: "Det är jobbigt"

Anton Blomqvist (montage)

Publicerad: 26 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Anton Blomqvist analyserar förra veckan som inte gick som planerat.

AIK var Hockeyallsvenskans formstarkaste lag inför förra veckan. Men BIK Karlskoga, Nybro Vikings och Brynäs satte stopp för det och AIK tog ett poäng av nio möjliga.
– Karlskoga och Nybro tycker jag ser väldigt många, vad ska man säga? Gemensamma nämnare som jag inte gillar och det pratade vi om och adresserade, säger Blomqvist.
Trots att veckans tredje match, mötet mot Brynäs, också resulterade i en förlust tyckte sig Blomqvist få en del bekräftat kring vad de talat om.
– Jag tycker att jag fått en del svar idag (söndag). Sedan har jag ingenting att klaga på vad gäller arbetsetik eller att man har en ödmjukhet till sin prestation.

Lyfta på hatten

Matchen mot Brynäs var ett steg i rätt riktning, att hitta tillbaka till där de var innan.
– Jag tycker att vi hittar en jämnare nivå i vår arbetsetik idag (söndag) och vi ser ut så som vi vill och återigen det är en bra motståndare idag (söndag), det är jobbigt men ibland får man också lyfta på hatten och gratulera motståndarna.
AIK som dragits med stora skadebekymmer under säsongen tvingades under förra veckan även sätta upp Branden Troock på den listan. 28-åringen for olyckligt in i sargen och hoppar just nu på kryckor, han förväntas få fler svar under denna veckan. Däremot gjorde Mathew Maione comeback efter en dryg månads skadefårnvaro. Antoine Bibeau avbröt söndagens match, varför är ovisst.
Av grundserien återstår nu fyra matcher för AIK. Kalmar (b), Västerås (h), Björklöven (b) och Almtuna (h).
ANNONS: Se all hockey på TV4 PLAY: 399/mån – spara 900kr!

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)