HockeyNews
PLUS

Abbotts fick gå – Rögles förvandling fortsätter

(31434) Rögle Sjöström
Bildbyrån

Publicerad: 16 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Rögle sparkade sportchefen Chris Abbott för en dryg månad sedan och gjorde Hampus Sjöström till tillförordnad sportchef.
Klubben har fler förändringar på gång i sin sportsliga organisation.
– Det kommer att ske en del grejer som ser spännande ut för oss, säger klubbdirektören Daniel Koch till Hockeynews.

Ängelholmsklubben Rögle tog i med hårdhandskarna efter en svag första halva av säsongen och bytte ut både sportchefen Chris Abbott och hans tvillingbror, huvudcoachen Cam Abbott.

Den assisterande sportchefen Hampus Sjöström, 34, är tillförordnad sportchef och har kontrakt över denna och nästa säsong.

– Hampus är tillförordnad och är den som fattar besluten i dagsläget kring herrläget, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch till Hockeynews.

I samband med att klubbledningen och styrelsen gjorde en översyn av den sportsliga organisationen vilket ledde till att Abbottarna fick gå, så inleddes också en förändringsprocess.

Sedan den kanadensiska brödraduon tog över sportsligt i Rögle har klubben kunnat locka till sig mängder av talanger och spelare på väg uppåt i sina karriärer vilket också låg till grund för segern i Champions Hockey League för snart två år sedan.


Daniel Koch, klubbdirektör i Rögle. Foto: Bildbyrån.

Att lyckas med förändringen efter Abbottarna blir enormt betydelsefullt.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Vi kommer att göra om lite grann, men det är inget vi kan prata om nu, säger Daniel Koch, som jobbar tätt ihop med Hampus Sjöström när det gäller spelarkontrakt och utseendet på nästa säsongs spelartrupp.

LÄS MERDe styr spelarjakten i SHL – här är deras egna kontrakt

Att Rögle kommer att förändra den sportsliga organisationen står klart.

– Om några veckor kommer vi att gå ut med exakt vad vi letar efter och vad vi gör och hur strukturen kommer att se ut. Det kommer att se lite annorlunda ut än vad det har gjort innan. Jag vill egentligen inte gå in på mer detaljer än så just nu, säger Daniel Koch förteget.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)