HockeyNews
PLUS

47-årige Jagr bakom klubbens avancemang

(8105) Jagr
Andreas Pranter/GEPA Pictures/Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2019

FacebookXWhatsApp

Han må vara 47 år men han vet fortfarande hur man spelar hockey. Under fredagskvällen gjorde Jaromir Jagr samtliga av Rytiri Kladnos mål och såg till att skjuta upp klubben till den tjeckiska högstaligan efter 4–2 mot České Budějovice.

Jaromir Jagr kom hem till moderklubben Kladno förra säsongen. Den klassiska klubben huserade då sedan ett par år tillbaka i den tjeckiska andraligan.

Men nu, efter fem år i andraligan, spelar man från och med nästa säsong i den tjeckiska högstaligan. 

I kvalmötet mot České Budějovice såg den nu 47-årige legendaren till att ta tillbaka klubben till tjeckisk hockeys finrum. Rytiri Kladno vann med 4–2 och Jagr gjorde samtliga mål. Med två omgångar kvar är laget därmed klart för den tjeckiska andradivisionen nästa säsong.

En annan huvudrollsinnehavare i matchen var Tomas Plekanec. Den tidigare NHL-centern, som förknippas med Montreal Canadiens, hade assist på två av Jagrs fyra mål. I laget finns även svenske Linus Svedlund, med ett förflutet i bland annat Västerås. 

Om Jaromir Jagr väljer att följa med på resan nästa säsong blir det första gången sedan 2013 som han spelar med Kladno i högstaligan. Då gjorde han 57 poäng på 34 matcher medan det var lockout i NHL. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!