HockeyNews
PLUS

Gabriel Landeskog: "Det är bara gasen i botten och ingen som ger upp"

(23936) Gabriel Landeskog
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2022

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Colorado är klara för Stanley Cup-final – Gabriel Landeskog kommer för första gången i karriären att få spela om att bli mästare i NHL.

Nu väntar Tampa Bay eller New York Rangers och det kan bli vila i upp till tolv dagar innan finalserien drar igång.

– Jag tror vilan kommer att bli viktig. Och det är klart att man hoppas att det går till sju matcher i där borta, säger Landeskog till HockeyNews.se.


Det skulle krävas övertid mellan lagen, men en kortvarig sådan.

Artturi Lehkonen blev stor matchvinnare efter bara 1.19 och Colorado gjorde samma sak med Edmonton som med Nashville i första rundan – vann med 4–0 matcher.

– Ja, men det satt långt inne så klart, konstaterar Gabriel Landeskog när HockeyNews.se träffar honom i katakomberna i Rogers Place.

– I andra perioden släppte vi på den aggressiva mentaliteten som vi alltid haft. När vi ligger på gasen är vi svårstoppade men helt plötsligt så började vi slänga lite puckar och slutade åka skridskor och ta några utvisningar.

Hur ser du på den där tredje perioden med sex mål och allt som hände?

– Vi spelade en riktigt bra period tycker jag. Sen är det overtime och tillfälligheter men vi kände att vi hade en hel del momentum efter den där tredje perioden och vi ville bara gasa på egentligen så det känns bra.

Colorado mötte ett desperat Edmonton men lyckades avgöra konferensfinalen på kortast möjliga tid.

– Det är ett gäng där inne som aldrig lägger av. Det är bara gasen i botten och ingen som ger upp. Det är slutspel och vi är på bortaplan och vi hade inget att förlora. Vi kände att dom hade lite press på sig och ville inte förlora i fyra raka matcher och åka på semester så vi visste att dom skulle spela bra ikväll, säger Landeskog.

Den här segern betyder dessutom att laget få extra lång vila inför finalserien.

New York Rangers leder med 2–1 mot Tampa Bay och om den matchserien får till sju matcher så kan det bli vila i upp till tolv dagar för Colorado nu.

– Ja, jag tror vilan kommer bli viktig. Nu i slutspelet är det ingen som är hundra procent utan vi får vila lite och framför allt vila knoppen och se till att man får ladda om mentalt. Sen om det blir Tampa eller Rangers spelar ingen roll. När vi väl får reda på det får vi börja fokusera på det då och studera dom och se vad vi kan göra. Men det är klart att man hoppas att det går till sju matcher där, säger Landeskog och skrattar.

•••

SE OCKSÅ: André Burakovsky: "Känns fantastiskt att få återvända till finalen"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)