HockeyNews
PLUS

Ek: Målkåt och gubbgrinig – då är Klasen som bäst

(32007) Linus Klasen krönika
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 februari 2024

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Butter och besviken över försvunna assistpoäng.

Missnöjd över missade målchanser i powerplay.

Men Djurgårdens äldste spelare Linus Klasen levererar mål och poäng och är i fin form med en månad kvar av serien.

ANNONS

Målkåt och gubbgrinig – då är Linus Klasen som bäst. Med tio dagar kvar till sin 38-årsdag leder han Djurgårdens offensiv och inför slutspelet som kommer är han som en pedantisk chefskock tiden före Nobelfesten i Stadshuset.

##Inget får gå fel. Allt måste vara perfekt.

Linus Klasen har ett år kvar på sitt kontrakt med Djurgården och han tänker inte sätta sig på bussen en säsong till och åka till Västervik eller Östersund.

ANNONS

Klasen ska ta limousinen till Scandinavium och Deflinen. Han ska tillbaka till finrummet om han så ska bära Djurgården på sina bara axlar.

##Det är därför han inte byter när Djurgården har powerplay.

Alla de andra fyra spelarna i första PP-enheten, Axel Andersson, Marcus Krüger, Daniel Brodin och Olle Liss åker och byter efter ungefär halva tiden om det inte har blivit något mål.

ANNONS

In kommer Kevin Karlsson, Wiktor Nilsson, Ludvig Rensfeldt och Anton Gradin. 

##Kvar är Linus Klasen.

Djurgårdscoachen Michael Holmqvist byter inte ut Klasen när det är powerplay. Och om det då strular, som mot BIK Karlskoga, får vulkanen från Huddinge ett smärre utbrott.

ANNONS

Eller som Djurgårdens nummer 86 Eyjafjallajökull sa till TV4 efter två perioder på Hovet och 2–1-ledning mot BIK Karlskoga. Och med honom själv som tvåmålsskytt:

– Vi har lägen så det gäller att sätta dit dem. Panga slagskott. Det är mycket handledare i magen nu. Mycket kottar som vi skjuter. Vi måste upp.

Linus Klasen kräver mycket av sina lagkamrater och han kräver ännu mer av sig själv. Han blir en nyckelspelare i slutspelet i mars precis som han var det förra säsongen då han hade massor av skadebekymmer i grundserien, men i slutspelet snittade han en poäng.

ANNONS

Det gör han redan i grundserien den här säsongen. Klasen har missat få matcher och han har producerat 37 poäng (15 + 22) vilket är bra.

##Djurgården kommer att behöva sina toppspelare i kalasform i slutspelet så klart och Klasen är en spelare som vill OCH kan avgöra täta matcher med sin kreativitet och touch.

BIK Karlskoga visade två gånger om i powerplay vad effektivitet är och det har till stora delar räddat laget undan från ett riktigt fiasko.

ANNONS

Djurgårdens målvakt Hugo Hävelid, som fick vila från matchen borta mot Brynäs då Carl Lidö fick en tredje chans att visa att han vill vara med i målvaktskampen, var tillbaka mellan stolparna på Hovet.

Hävelid gjorde en väldigt bra match. Han klarade flera frilägen och hade svåra situationer att reda ut.

Ännu ett bra besked för Djurgården som håller på att reda ut vem av Viktor Andrén, Hävelid och Lidö som är bäst lämpad i kommande slutspel. Det hade varit skönt för tränarstaben att veta vem som är nummer ett.

ANNONS

Å andra sidan kan en tuff kamp hela vägen till mars möjligen ge ett tydligt svar.

På Hovets läktare, bland 5 653 åskådare, satt de före detta Djurgårdsspelarna Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki sida vid sida under några SHL-lediga dagar under landslagsuppehållet.

Lekkerimäki, som har varit en av Örebros vassare forwards och som var målbäst i JVM, berättade att han fortfarande följer sitt gamla Djurgården.

ANNONS

– Jag följer dem varje match. Det gör jag. Det har sett bättre ut på slutet. Det går som tåget så det är bara att fortsätta på det, sa Lekkerimäki.

På Hovet fick han en öppet mål-fråga om vilket lag som går upp i SHL i vår. Lekkerimäki satte Djurgårdsfrågan precis där Linus Klasen vill sätta puckarna – i mål:

– De går upp, så klart, sa Lekkerimäki och fick kvällens kanske högsta jubel på Hovet.

ANNONS

##Djurgården drog det längsta strået på Hovet när David Blomgren snärtade in 3–2 på övertid. Ett bra resultat, men som Klasen har konstaterat. Bra måste bli bättre.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln